Úvod » Jak se hrálo

Vyrovnaný souboj vestečáků...

publikováno 03.06.2014 (aktualizováno 05.06.2014)

Poslední květnové sobotní dopoledne se nejmladší fotbalisté FAJNu utkali na pravidelném turnaji se soupeři z okolních vesnic na domácím hřišti ve Vestci. Za FAJN nastoupily dva týmy složené z hráčů s datem narození 2006 (Áčko) a Béčko s kluky ročníku 2007 a mladších.

Áčko záhájilo turnaj prohrou s Jesenicí 2:5. První zápasy nám evidentně nejdou. Nutno ovšem podotknout, že Jesenice byla ve všech herních činnostech lepší. Kluci z MP v sestavě Lukáš Hovorka, Matěj Průša, Adam Dlouhý doplněni o MINI ve složení Dan Beneš, David Radvanovský, Míra Chalupa, Matěj Pípal a podporováni Terkou Štičkovou bojovali a další zápasy už byly herně i výsledkově lepší. Porazili jsme Průhonice 6:0, remizovali jsme s Vesteckým “Béčkem“ 3:3 a 5:5 s D. Jirčany. Obou remíz je škoda. Soupeři byli určitě k poražení. Ale díky naší nepozornosti a špatné koncentraci jsme nedokázali zápasy dotáhnout do vítězného konce. Zejména zápas s Vesteckým „Béčkem“ nám ukázal, jaké máme někdy „OKNA“ v obraně a kde nás pálí „bota“. Nakonec z toho bylo pěkné třetí místo.

Béčko zahájilo první zápas s Dolními Jirčanami také trochu vlažně a podlehli soupeři těsně 1:2. Po ránu nejvíce probuzený se zdál Oliver Sůkala, který v tomto zápase také vstřelil jedinou FAJŇáckou branku. Ve druhém zápase se proti tradičně velmi silné Jesenici neprosadil nikdo, ale vzchopila se zejména obrana a tak výsledek skončil „jen“ 0:5. K úplnému probuzení všech hráčů došlo až ve třetím zápase proti vesteckému Áčku a silná trojka 2007 Oliver S., David Zimmermann, Miki Poláček podporovaná zezadu ještě Lukášem Kučerou a doplněná o mladší spoluhráče Kubu Vrňatu, Vaška Kargla, Marka Malechu a Adama Kornfelda předvedla skvělý a vyrovnaný výkon s rychlým přechodem od Vincka Štičky v bráně až do útoku. Hlavně spolupráce Olivera a Davida Z. na všech třech gólech způsobila, že Áčko muselo pořád dotahovat až na konečný výsledek 3:3. Remíza se staršími spoluhráči nabudila „B“ MINIFAJŇáky do hry natolik, že v posledním zápase klukům z Průhonic nedali téměř šanci a vyhráli 3:0. Tento postupný herní rozkvět během turnaje znamenal, že vestecké Béčko skončilo v konečném pořadí jen jeden bod za Áčkem na 4. místě a tudíž, že se ve FAJNu z hráčů 2006-2007 rodí slibná Mladší přípravka pro příští sezónu. Jen se musíme před příštím turnajem dříve a více rozcvičit a rozběhat.

Zdeněk Novotný a Olga Zimmermannová

Obrázky k článku

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace