Úvod » Jak se hrálo

V souboji 10ti týmů FAJŇáci na medaile nedosáhli

publikováno 09.06.2014

Horká letní neděle 8. června 2014 byla ve Vestci na hřišti zasvěcená fotbalistům narozeným v roce 2006 a mladším. Vestečtí neváhali a vyslali na zkušenou do souboje s dalšími osmi týmy - Áčko (starší narození v roce 2006) i Béčko (parta 2007 a mladších). Všechny týmy byly rozlosovány do dvou skupin, kde hrál každý s každým, a podle pořadí se pak hrál další zápas o konečné umístění. Ve více než 30°C bylo pět zápasů po 12ti minutách tak akorát.

Áčko

Starší tým Fajňáků ve složení Tadeáš Augustýn, Lukáš Hovorka, Kuba Kučera, Dan Beneš, Matěj Průša, David Radvanovský, Míra Chalupa, David Brožek a Emča Třečková ve skupině bohužel nestačil ani na jednoho soupeře a skončil tak ve skupině poslední. Soupeři byli ve všech herních činnostech lepší a od větší ostudy zachraňovala kluky skvělými zákroky v brance Emča. Ostatní kluci se snažili bojovat, ale většinu času se na hřišti trápili, hledali a honili lepší soupeře. A tak nám soupeři nadělovali „vánoce už v létě“. Říčany 8:0, Motorlet 4:1, Úvaly 4:1 a Vlašim 3:0. Jedinými světlými okamžiky byli góly Tadeáše v zápase s Motorletem a Míry v dalším zápase s Úvaly. Hrozivé skóre 2:19 a nula bodů odsoudilo Áčko k boji o 9 místo s Průhonicemi, které na tom byli výsledkově v druhé skupině podobně. V posledním zápase kluci konečně zabrali a vyhráli celkem jasně 3:0, když soupeře nepustili téměř ani za půlku. Celkové hodnocení není moc lichotivé a Áčko zůstalo trošku za očekáváním na konečném devátém místě.

Oliverova parádní gólová bomba a 4. příčka ve skupině

Pro tým Vestce „B“ ve složení Jakub Vrňata, Lukáš Kučera, Tadeáš Verner, Robert Svědík, Simon Pála, Adam Koreda, David Zimmermann, Oliver Sůkala, Miki Poláček a Prokop Šenold začal turnaj ve druhé skupině výborným zápasem s Průhonicemi, kdy se soupeři téměř nedostali k naší bráně a prosadili se všichni již osvědčení MINIFAJN gólmistři – Oliver (2x), David, Miki i Adam a zápas skončil vesteckým vítězstvím 5:1. Další dvě skupinová utkání byla ukázkami krásného fotbalu, který však předváděli hlavně soupeři. Kladno nad námi zvítězilo 10:1 (od kanára zachránil FAJŇáky jedním gólem z rohu David) a v souboji s Fotbalovou Akademií Alexe Zbura (FAAZ) se klukům skórovat nepodařilo a poslední hvizd rozhodčího zazněl za stavu 0:8. Po pauze nás čekal poslední zápas ve skupině s týmem z Braníku. Podle dosavadních výsledků jsme tušili, že je to i pro nejmladší Vestečáky hratelný soupeř a bojovný pokřik kluky navnadil tak, že předvedli opravdu vyrovnaný souboj podporovaný mnoha FAJN fandy. Díky! Od bojovnosti je neodradilo ani to, že v průběhu prohrávali 0:2. Naopak, David skóroval a naděje na srovnání FAJŇáky ještě více nabudila. Pak přišla parádní Oliverova střela téměř z půlky hřiště, na kterou branický brankář nestačil reagovat, a vyrovnal tak stav utkání na 2:2. Škoda, že nebylo více času a nepodařilo se klukům proměnit přímý kop pár vteřin před koncem v další gól. Béčko tak jen díky rozdílu skóré zaostalo ve skupině za Braníkem na 4. pozici. V posledním zápase o 7. místo jsme se utkali s vyspělými hráči z Úval, kteří nám nedali téměř šanci se dostat na útočnou polovinu a výsledek 0:10 znamenal, že MINIFAJŇáci obsadili konečné 8. turnajové místo. Za bojovnost je potřeba pochválit nejen útočníky, ale i všechny obránce a také zápasového nováčka Prokopa, který se osvědčil i jako brankář zejména v utkání proti Braníku.

Medaile si z Vestce odvezli Motorlet (zlatá), Říčany (stříbrná) a Kladno (bronzová). Ačkoliv v našem případě to tentokrát na medaili nebylo, oba týmy vybojovali krásný míč, který je sice trochu větší než v současné době potřebují, ale na příští sezónu se může stát alespoň putovním kamarádem na spaní. Napoprvé s ním usínal Dáda, viz. foto. Překvapivý výsledek nejmladších MINIFAJŇáků je třeba ocenit,

ale turnaj nám všem ukázal, že bychom v porovnání s dalšími týmy s podobně starými hráči mohli hrát i mnohem lépe. Nicméně, není potřeba hned věšet hlavy, hlavní je neztratit chuť hrát, mákneme na tréninku a budeme více pracovat s balónem. A příště budeme určitě lepší!

Olga Zimmermannová

Zdeny Novotný

Obrázky k článku

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace