Úvod » Jak se hrálo

Nejmladší FAJŇáci znovu na scéně v boji o „Vítěznou kopačku“

publikováno 08.09.2014

Nejmladší FAJŇáci zahájili novou sezónu nesoutěžním miniturnajem pro ročníky 2007 a mladší v Kunraticích. Kromě Kunratic a Jesenice se přátelského zahřívacího turnaje zúčastnili dva týmy z Vestce – ZELENÍ (hráči 2007 Mladší přípravky) a BÍLÍ (hráči 2008-2009 MINIpřípravky).

Za ZELENÉ vyběhli na trávník již ostřílení hráči Miki Poláček, David Zimmermann, Lukáš Kučera, David Brožek (Bróža), Terka Štičková a dva úplní nováčci Petr Sviták a Jakub Špaček. V prvním zápase proti Kunraticím se prosadili Miki (3x), David Z. (3x) i Bróža (1x) a, protože Terka střežila výborně bránu, utkání skončilo vítězstvím 7:2 ve prospěch FAJŇáků. Ve druhém zápase proti Jesenici si nelehkou úlohu brankáře vyzkoušel Bróža a dva góly ZELENÝCH zajistila spolupráce Mikiho a Davida Z. Zápas skončil vyrovnaně 2:2. V posledním vzájemném utkání mezi vesteckými ZELENÝMI a BÍLÝMI Bróžu v brance vystřídal Luky. Ačkoliv MINI Viktoriáni otevřeli skóré zápasu a nejvíce práce dalo starším FAJŇákům ubránit rychlé nohy Kuby Vrňaty i zarputilou bojovnost všech ostatních MINIFajňáků, nakonec se z vítězství 6:3 radovali hráči Mladší přípravky (kromě Mikiho a Davida Z. se gólově prosadila i Terka). Slibné do dalších turnajů bylo, že i nováčci Péťa a Jakub předvedli bojovnost, chuť hrát a dostávali se i do střeleckých pozic.

Tým BÍLÝCH zahájil turnaj prvním zápasem proti Jesenici a soupeři nedal nic zadarmo. Po krásném uvolnění a přesné střele Vincka Štičky hned vedli 1:0! Poté však převzali iniciativu kluci z Jesenice a čtyřmi brankami otočili zápas ve svůj prospěch. To nejmladším FAJŇákům však nevzalo chuť do hry, o čemž se přesvědčili ve druhém zápase domácí z Kunratic. Po vyrovnaném průběhu zápasu a nervy drásajícím finiši sice podlehli soupeři 3:6 (dvě branky vsítil opět Vincek, jednu Sebík Tozbey), ale zápas jim dodal odvahu do posledního utkání proti ,,svým´´, ZELENÝM. Kuba Vrňata vzal od začátku vše do svých rukou a větral obranu Zelených. Krásným gólem dokonce poslal BÍLÉ do vedení, které však trvalo jen krátce. Po skvělém zápase plném úžasných fotbalových akcí sice BÍLÍ na své starší spoluhráče v poměru 3:3 nestačili (trefil se ještě jednou Kuba a jednou Tadeáš Verner), ale určitě se nebylo za co stydět.

O celkovém vítězi turnaje musel rozhodnout penaltový rozstřel mezi ZELENÝMI a Jesenicí. FAJŇáci vsítili o jednu penaltu více než Jeseničáci a obsadili tak krásné 1. místo před Jesenicí, Kunraticemi a BÍLÝMI z Vestce. Turnaj byl jistě přínosem pro všechny hráče a všichni věříme, že příště urvou i BÍLÍ první bodíky do tabulky.

Trenérská poturnajová porada mezi všemi zúčastněnými zakončila pohodové dopoledne. Všichni se shodli, že v těchto přátelských turnajích je třeba nadále pokračovat. Do party se rozhodli připojit i týmy z Průhonic a Psár a můžeme se těšit na další kolo nově založeného putovního turnaje o Pohár fotbalových trenérů „Vítězná kopačka“ příští sobotu 13. 9. ve Vestci. Více detailů naleznete na webové stránce http://pft2014.webnode.cz/.

Olga Zimmermannová

Radim Matysík

Obrázky k článku

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace