Úvod » Jak se hrálo

Dvě bronzové medaile, nejlepší brankář i střelec turnaje – vydařený víkend FAJŇáků

publikováno 06.12.2014 (aktualizováno 08.12.2014)

Dalšími turnaji pokračovali tuto sobotu a neděli zimní halové turnaje, kterých se účastní naše FAJN týmy.

V sobotu 6. 12. 2014 se kluci z Mladší přípravky narození v roce 2006 vydali sbírat další fotbalové zkušenosti na turnaj do Jesenice. Družstvo ve složení Adam Dlouhý, Matěj Průša, Lukáš Hovorka, Dan Beneš, David Radvanovský, Šimon Žufniček, Petr Hecht vybojovalo 8. místo. Kluci bojovali, co jim síly stačily, ale bohužel jsme nezískali ani bod a pohled na celkové skóre také není lichotivý 4:13. Je ale nutné poznamenat, že jsme byli hodně oslabeni a měli jsme pouze dva hráče na střídání. I přes nepovedené výsledky, je potřeba kluky pochválit a poděkovat jim, že byli rovnocenným soupeřem ostatním týmům. Zápasy jsme prohrávali pouze o gól, případně dva, a to nám dává naději, že i ostatní kluci, co se postupně zapojují do tréninku a zápasů a ještě nemají tolik zkušeností, se zlepšují a budou platnými hráči.

Také v sobotu se v Říčanech v nové hale Na Fialce  Starší přípravka 2004/2005 utkala ve skupině postupně s týmy z Průhonic, Vršovic a Libuše. První zápas naši zvládli a po nechytatelné střele Markéty "do šibenice" a pevné obraně jsme si připsali první tři body do tabulky. Druhý zápas proti týmu z Vršovic nevyšel naší obraně a přesto, že jsme dotahovali, prohráli jsme v poměru 2:3. Poslední zápas ve skupině proti týmu z Libuše rozhodoval o postupujících ze skupiny do bojů o medaile. Náš tým zabral a po gólech Vojty a Dana vyhrál v poměru 2:0, což znamenalo postup do semifinále... V něm jsme se utkali s týmem z Dolních Břežan a byl to "divnej zápas". Urputný soupeř hrál systém "boříme a počkáme jak to dopadne". Naši střelci se bohužel neprosadili a o postupujícím do finále turnaje rozhodli pokutové kopy. Všichni tři naši exekutoři proměnili, to však soupeř také a v další sérii bohužel Dan neproměnil a soupeř byl úspěšný....Tedy prohra a boj o bronzové medaile. O ty jsme bojovali s velmi kvalitním týmem Slávie - dívky. Hra "sešívaných dívek" se divákům vůbec velmi líbila. Holky hrály fotbal plný pohybu a přihrávek....prostě oku lahodící fočus... Ale naši borci se s jejich hrou vyrovnali nad očekávání dobře. Těsný presing našich slavil úspěch, a když se opět prosadil po individuáolní akci Dan z přímého kopu Ondra, brali jsme BROZOVÝ pohár a medaile...Super výsledek v nabité konkurenci. GRATULUJEME !!!

Třetí místo vybojovali: Ema v bráně, Kiki a Maky, Vojta, Dan, Ondra, Honza, Adam a Fríďa.

V neděli 7. 12. 2014 vyrazili FAJŇáci ročníku 2007 ve složení – Miki Poláček, Matěj Pípal, Oliver Sůkala, David Brožek, Simon Pála, Lukáš Kučera, Jakub Špaček doplnění o dvě posily z 2008 – Tadeáše Vernera a Marka Roubíčka do Prahy na turnaj v hale Ovčín poměřit síly s neznámými pěti soupeři nejen z pražských fotbalových klubů. V prvním zápase proti týmu z ISP Nebušice se kluci rozkoukávali, seznamovali se s umělou trávou a zejména chyby v rozehrávce, jichž soupeři bleskurychle využívali, vedly k prohře 2:4. Dva góly FAJNu vsítil Matěj Pípal. V dalším utkání FAJŇáci postrádali hlavně bojovnost a tak ho zcela ovládli Kohouti z Rokycan (výsledek 1:5, za FAJN skóroval Oliver). Trenérům nezbylo než kluky hodně povzbudit, dodat jim odvahy a nařídit přísnější disciplínu na hřišti. Alespoň z lavičky přišel své spoluhráče do třetího zápasu podpořit také marod David Zimmermann. Vše úžasně pomohlo a kluci v dalších utkáních bojovali jako lvi o každý balón a k potěšení trenérů v útoku i v obraně již předváděli krásné fotbalové dovednosti s míčem. Matěj soupeři z TJ Ligmet Milín nasázel tři góly a v dalším zápase proti FK Admira Praha přidal další čtyři. Doplnili ho Oliver a Tadeáš a Miki skvělými brankářskými zákroky oba zápasy uhájil s nulou (konečné skóré bylo 3:0 a 6:0). V posledním napínavém utkání proti Fotbalové Akademii Praha nechybělo mnoho šancí na obou stranách, ale nakonec se pražská Akademie prosadila po nepřímém kopu blízko vápna jediným gólem celého zápasu. Dvě výhry, vítězství nad Milínem a skóré 12:9 vynesli FAJŇákům 3. místo a bronzové medaile za týmy z ISP Nebušic (1.) a FK Kohouti z Rokycan (2.). Skvělý tah Matěje na bránu po celý turnaj, kdy vynikal rychlostí a individuálními gólovými akcemi (9x), ocenili i pořadatelé a Matěj byl vyhlášen Nejlepším střelcem turnaje. Miki si za předvedený výkon v brance zcela zaslouženě odnesl pohár Nejlepšího brankáře turnaje. Patří jim oběma i všem ostatním klukům veliká gratulace!

Zdeněk Novotný a Olga Zimmermannová

Obrázky k článku

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace