Úvod » Jak se hrálo

Mladší žáci těsně pod stupni vítězů...

publikováno 14.01.2015

V neděli 11. ledna tým mladších žáků (Vojta Průša, Adam Holoubek, Adam Rubeš, David Malý, Dan Plop, Honza Poledník a posila Jindra Kodad) cestoval do sportovní haly na Zličíně, kde se hrál kvalitně obsazený turnaj s účastí mužstev Baník Švermov, TJ Praga, SC Xaverov, FK Dobříč, Pšovka Mělník a Tatran Sedlčany (hrací systém každý s každým, 12 minut hracího času). 

V prvním zápase s Baníkem Švermov se opakoval scénář z úvodního utkání na minulém turnaji v Jenči a po individuálních chybách ve středu pole jsme po 2 minutách prohrávali 0:2! V dalších minutách jsme se nemohli dostat do herního rytmu a nebýt několika výborných zákroků gólmana a soupeřovi vychýlené mušky mohlo být o výsledku rozhodnuto do poloviny zápasu. V druhé polovině utkání jsme konečně začali hrát kombinační fotbal s pěknými akcemi, ale bez gólu, ten bohužel vsítil soupeř 3 minuty před koncem, kdy opět trestal náš nedůraz v obraně a následná Davidova branka na 1:3 již nic neřešila (jak se ukázalo, tato prohra stála naši Viktorku medaili).

Druhý zápas s Tatranem Sedlčany jsme začali daleko lépe a kombinační hrou a zvýšeným nasazením jsme soupeře brzy dostali pod tlak. Ten jsme však dlouhou dobu nedokázali přetavit v gólovou radost, protože muška našich útočníků byla vychýlená až moc. V 8. minutě jsme se po nekompromisním zakončení Honzy Poledníka nakonec gólu dočkali. V tuto chvíli náš tým však upadl do „klinického“ spánku a až do konce utkání jsme přihlíželi šancím soupeře a strachovali se o výsledek.

Třetí a čtvrté utkání (Xaverov, Dobříč) měla velmi podobný scénář – zvýšená aktivita, nasazení a snaha o zakončení, brzké vedení po krásných gólech Adama R., Dana a Adama H.. Následně se vývoj obou zápasů v závěrečných minutách, po korigujících gólech soupeře, výpadku naší koncentrace a velkém množství nepřesností na našich kopačkách, změnil v drama a konečný hvizd rozhodčí všichni naši hráči přivítali s úlevou.

Páté a šesté utkání s TJ Praga a Pšovkou Mělník (pozdější vítězný a stříbrný tým turnaje) bylo plné fotbalu s nasazením, kombinací a vyhraných osobních soubojů – bohužel pouze na straně soupeřů. Především v utkání s Pragovkou mohli mít kluci z Viktorky pocit, že již začala Matějská pouť, protože takovou jízdu na kolotoči nezažijí ani tam. V zápase na jednu branku jsme velmi rychle prohrávali 0:2 a následně 0:4. Soupeř poté polevil a začal si kombinací až do „kuchyně“ fotbal užívat ve velkém stylu, ale naštěstí pro nás bez gólového efektu. Poslední zápas s dalším velmi kvalitním soupeřem z Mělníka nezačal špatně, do 5 minuty jsme drželi remízový stav a několikrát se dostali i před bránu soupeře, bohužel a nulovým efektem. V druhé polovině Pšovka viditelně přidala, dala vyniknout kombinační hře, projevily se individuality v jejím týmu a výsledek 0:2 je pro nás ještě dost přijatelný.

Hodnotit jednotlivě nebudeme, někteří hráči by však měli zapracovat především na fyzičce, koncentraci na fotbal a tréninkovém úsilí – vetší rozměr haly při hře 4+1 a kvalita soupeřů to ukázaly zcela zřetelně.

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace