Úvod » Jak se hrálo

Skvělým výkonem FAJŇáci 2007 vybojovali další stříbrný pohár

publikováno 09.02.2015

Neděle 8. února 2015 – v Jesenici se konal další turnaj pro fotbalisty narozené v roce 2007 a mladší. FAJŇáci dorazili v silné sestavě - Oliver Súkala, Simon Pála, David Zimmermann, Lukáš Kučera, Jakub Špaček, Tomáš Malínek, Matěj Pípal, Tomáš Kábrt a Tadeáš Verner. Po skvělém bojovném výkonu celého týmu se kluci probojovali až do finále a odvezli si další stříbrné medaile a Tomáš i cenu pro nejlepšího brankáře!

Turnaj začal souboji ve skupině, kdy se Viktoriáni nejdříve utkali s Průhonicemi. Vyrovnanou hrou, kdy svědomitě plnili pokyny trenérů a předváděli pěkné fotbalové akce, Viktoriáni zaslouženě zvítězili 4:1 (góly do soupeřovy brány nasázeli Oliver 2x, Matěj a David). Další utkání proti Benešovu skončilo pro nás prohrou 0:2, i když kluci podali se soupeřem vyrovnaný výkon. FAJŇácké střely těsně míjely branku Benešova, nicméně soupeř nezaváhal a dvakrát skóroval po nepřesnostech v naší obraně. Třetí zápas proti Dolním Počernicím byl gólovým koncertem Viktorky, kluci soupeře téměř nenechali  přejít přes polovinu hřiště a sázeli jeden gól za druhým. Kuba a David si připsali dva góly a Matěj tři. Tento vývoj nám zajistil druhé místo ve skupině a v dalším zápase nás čekalo „derby“ proti Jesenici. Utkání bylo velmi napínavé, plné šancí na obou stranách. Za FAJŇáky skóroval David, vedli jsme 1:0. Naše brána odolávala tlaku soupeře díky svědomité obraně i výborným zásahům Tomáše, jež chytl i penaltu po faulu ve vápně. Až čtyři sekundy před uplynutím hrací doby se Jeseničákům podařilo míč do branky protlačit - 1:1, a na řadu přišel penaltový rozstřel o postup do finále. V první sérii David sice neproměnil, ale zaváhala i Jesenice. Za bombou Olivera se jesenický brankář jen ohlédl a Tomáš, FAJŇácký mistr na penalty, jesenickou opět chytil. Matěj přidal další nechytatelnou pumelici a Viktorka šla do finále! Kluci byli nadšení a někteří se už viděli se zlatými medailemi na krku. Jenže do finále se probojoval také Benešov, který, na rozdíl od Viktoriánů, i v posledním zápase oplýval dostatkem fyzických sil i fotbalových dovedností. Utkání skončilo pro nás opět prohrou, tentokrát 0:6, ale všechny kluky je potřeba pochválit, protože se nevzdali a bojovali až do úplného konce. Tomášův brankářský výkon ocenili pořadatelé pohárem pro Nejlepšího brankáře turnaje. FAJŇáci byli z „jen“ druhého místa trochu smutní. Poznali, že dosáhnout až na zlatou medaili je hodně náročné a je třeba ještě víc na sobě pracovat, ale patří jim velká gratulace a poděkování za další skvělou reprezentaci FAJNu.

Obrázky k článku

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace