Úvod » Jak se hrálo

MP slavila stříbro a páté místo v Říčanech

publikováno 17.03.2015 (aktualizováno 19.03.2015)

V neděli 15.3. se kluci z MP vydali do Říčan na jeden z posledních halových turnajů této zimy. Přihlásili jsme dvě družstva. Zelení ve složení Lukáš Hovorka, David Radvanovský, Míra Chalupa, Adam Dlouhý, Šimon Žufniček, Jonáš Mládek, David Brožek a Luky Kučera. Zelení se ve skupině utkali s Hájema A 0:1. Vyrovnaný zápas rozhodla smolná penalta pro soupeře. Zápas s FSC Libuš byl jednoznačnou záležitostí soupeře, který nás zaslouženě přejel 3:0. V posledním zápase ve skupině jsme narazili na Psáry. Vyrovnaný zápas se spoustou nevyužitých šancí na obou stranách, takže 0:0. Získaný jediný bod a horší skóre nás zařadilo na 4. místo ve skupině. Kluci v play off bojovali o páté místo o to úspěšně. Nejdříve porazili Cholupice 1:0. Gól Šimon. A v přímém souboji o páté místo jsme porazili Psáry 2:1. Góly obstarali Jonáš a Adam.

Tým Modrých v sestavě Matěj Průša, Dan Beneš, Petr Hecht, Kuba Kučera, Táďa Augustýn, Oliver Sůkala a Kuba Špaček byl od začátku turnaje lépe fotbalově naladěn a dokázal to přenést i do zápasů. První zápas proti Hájům B vyhráli kluci těsně 1:0, kdy se parádně do šibenice trefil Matěj. V dalším zápase Matěj pokračoval v gólojízdě a v podstatě rozhodl utkání dvěma góly. Pojistku přidal Táďa. A tak Vestec Modrá - Meteor Praha 3:0. Poslední zápas ve skupině nás čekal s Cholupicemi. V zápase kluci dvakrát vedli. To se Kuba Špaček zapsal hned dvakrát na střeleckou listinu. Vedení jsme ale neudrželi a zápas tak skončil remízou 2:2. Což nás nemuselo mrzet, protože i tak jsme skončili první ve skupině a kluci mohli bojovat o medaile. O postup do finále jsme se utkali s týmem Hájů A. Dlouho vyrovnaný zápas jsme nakonec zvládli a vstřelili vytoužený gól (Matěj), který Modré posunul do souboje o zlato. Tam na nás čekal mírný favorit finále FSC Libuš. Kluci ale byli od začátku Libušským rovnocenným protivníkem. Zápas měl tempo, nasazení a spoustu šancí na obou stranách. Přesto však skončil bezbrankovou remízou. Následovaly penalty. A tady už je to trošku o štěstí. To se nakonec přiklonilo k soupeři.

Turnaj hodnotíme celkově jako úspěšný. Oba týmy ukázaly, že se umí poprat o dobré výsledky. Nesmíme, ale usnout na vavřínech a dál na sobě poctivě pracovat. A pak třeba jednou to zlato zacinká i FAJŇákům. Na závěr bychom rádi poděkovali všem klukům za výbornou reprezentaci FAJNu a těšíme se na další turnaje.

Obrázky k článku

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace