Úvod » Jak se hrálo

Mladší žáci začali jarní sezónu prohrou

publikováno 13.04.2015

V neděli 12. dubna cestoval tým mladších žáků ke svému prvnímu mistrovskému zápasu za vedoucím mužstvem soutěže do Hradištka.

Utkání začalo očekávaným náporem domácích, což znamenalo práci především pro obranu, která však úvodní tlak zvládla. Několikrát podržel důležitými zákroky gólman. Ve hře dopředu jsme dokázali předvést několik kombinačních akcí, které ale bohužel skončili jen před pokutovým územím soupeře díky naší bázni vystřelit na bránu. Od 15. minuty nás však začal soupeř díky větší sehranosti, fotbalovosti a především nasazení přehrávat, vytvořil si potřebný tlak, který korunoval gólem na 1:0. Gól nás nepoložil, opět jsme několikrát dobře zakombinovali a dostali se k několika slibným šancím, kdy největší měl Honza Hovorka, který trefil nádhernou ranou břevno soupeřovi brány. První půli jsme odehráli s prvním mužstvem tabulky více než důstojně. Druhá půle začala opět mírnou převahou domácích, nicméně šance na vstřelení gólu jsme měli my, bohužel jsme nedokázali proměnit dva samostatné úniky na branku soupeře. Za to jsme byli vzápětí potrestáni dvěma góly z rohových kopů, kdy jsme selhali v obranné činnosti a naši urostlí obránci neuhlídali daleko menší hlavičkující soupeře. Po obdržených gólech bylo o situaci na hřišti jasno, ještě více vynikla sehranost a fotbalové kvality soupeře, který závěrem ještě přidal dva góly. Nutno říci, že jsme k výsledku 5:0 ve prospěch domácích výrazně přispěli naší chaotickou hrou ve druhé půli, nedůrazem v osobních soubojích a neproduktivitou v útoku, kdy jsme neproměnili několik vyložených příležitostí. Nepříjemnou kaňkou na zápase bylo zranění Davida Silovského, který po tvrdém zásahu míčem do hlavy zápas nedohrál. Přejeme Davidovi rychlou rekonvalescenci.     

Individuálně hodnotit nebudeme (pouze Honza Hovorka zaslouží absolutorium), nicméně nezbývá než zopakovat, že se opět projevily neduhy viditelné již na zimních turnajích, především chybějící fyzická kondice (naše mužstvo mělo 6 hráčů na střídání, soupeř pouze 2 a stejně nás „utavil“), nedůraz v osobních soubojích a chybějící koncentrace na fotbal u některých hráčů. Všem klukům musí být jasné, že když jedeme hrát mistrák, není to jako si jít zakopat odpoledne na „louku“ a musíme ukázat, že nechceme „pustit kostičku“. Snad to za týden proti Jirčanům předvedeme.

Obrázky k článku

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace