Úvod » Jak se hrálo

Válečné tažení na „Vítěznou kopačku“ na domácí půdě přineslo FAJŇákům 2. a 5. místo

publikováno 18.05.2015

Vestecké hřiště přivítalo dopoledne 17. 5. 2015 další turnaj o putovní Pohár fotbalových trenérů „Vítězná kopačka“. Skvěle naladění FAJN fandové i tým BÍLÝCH (hráči MINIpřípravky) se před začátkem turnaje vyzdobili zelenobílými válečnými kresbami a spolu s týmem ZELENÝCH (hráči ročníku 2007) vyrazili vstříc všem šesti soupeřům.    

ZELENÝM se pět zápasů povedlo na výbornou. S velkou převahou porazili Průhonice (10:0), Dolní Jirčany (7:2) a své BÍLÉ spoluhráče (5:1). Zápasy se Psáry a s Kunraticemi byly hodně vyrovnané a v obou se skoré tahalo z jedné strany na druhou až na stav 2:2. Vítězství nad Psáry rozhodl Lukáš Kučera, který z autu vyhazoval před bránu, míč trefil hlavu soupeře a odrazil se přímo do brány na konečných 3:2. V souboji s Kunraticemi jsme nejdříve vedli díky gólu Davida Zimmermanna, pak dvakrát skórovali Kunratice, ale kluci nezaváhali a bojovali ze všech sil a Kubovi Špačkovi se skvěle podařilo nejprve srovnat na 2:2 a poté střelou z dálky zpečetit naše další vítězství na 3:2. Hráči Jesenice nás již tradičně potrápili nejvíce. Hned v úvodu po několika chybách v obraně jsme prohrávali 0:3. Pak jsme zahodili strach ze soupeře, obráncům se dařilo blokovat mnoho jesenických kanonýrů a Miki v bráně také hodně pomohl. Obrana se však dařila i jesenickým a jedině Davidovi Z. se podařilo proniknout za jesenickou hradbu a vstřelit jednu ze dvou branek, kterou Jesenice dostala za celý turnaj! Zápas skončil za stavu 1:6 pro Jesenici. Prohra s Jesenicí posunula ZELENÉ zase na 2. místo a Kopačku si odvezli jeseničtí borci. Ve všech zápasech kluci opět předvedli, jak se za poslední rok zlepšili. Obehrávali soupeře nejen díky parádním kličkám, ale i vzájemnou spoluprací a nahrávkami (zejména Davida Brožka, Davida Z. a Mikiho), rychlými protiútoky (díky přesunu míče od obránců – Lukyho, Simona Pály, Kuby Noska, Roberta Svědíka - dopředu). Je skvělé, že ve většině standardních situací již není třeba připomínat, kde mají stát, jak bránit či rozehrávat. O jejich výborném výkonu svědčily i pochvalné ohlasy mnohých rodičů. Lukáš Kučera si za vynikající a obětavé obranné zákroky a rozhodující autové vhazování v zápase proti Psárům odnesl cenu za nejužitečnějšího hráče.

BÍLÍ – Tým dvanácti Bílých fotbalových bojovníků nastoupil pod vedením nové trenérské posily Michala Havránka. Bránu střežili Sebík Tozbey nebo Adam Kornfeld. Silnou útočnou lajnu tvořili hlavně Kuba Vrňata, Tadeáš Verner, Adam Koreda, Lukáš Houba nebo Sebík, v obraně bodovali svými výkony Mára Roubíček, Matěj  Šilar, Adam Šach nebo Adam Kornfeld. Tyto zkušenější hráče pak doplňovali nejmladší z FAJŇáků - Šimon,  Daník a Venca.  Kluci si díky bojovnosti připsali dvě skvělé výhry s věkově rovnocennými soupeři z Dolních Jirčan (4:0) a Průhonic (4:1). Proti Kunraticím bylo utkání nejnapínavější, kdy Bílí dlouho vedli, ale ke konci se kunratickým podařilo skóre srovnat a přidat ještě jeden gól na konečných 1:2. Průběhy dalších třech zápasů proti věkově o rok starším i fotbalově vyspělejším hráčům ze Psár, Jesenice a ZELENÝM spoluhráčům z FAJNu  byly jednoznačnější a ve prospěch soupeřů. Přesto se kluci nevzdávali a Psárům (1:4) i ZELENÝM (1:5) dali alespoň čestný gól. Celkově obsadili výborné 5. místo a Kuba V. byl opět nejužitečnějším hráčem a střelcem nejvíce gólu Bílých.

Výrazná a hlasitá podpora ze strany FAJN fandů byla hnacím motorem Bílých i Zelených. Děkujeme hráčům za výbornou reprezentaci FAJNu, fanouškům za vytvoření sportovní atmosféry a těšíme se na další „Kopačkové“ klání za týden v Jesenici.

Podrobnou tabulku a další informace můžete nalézt na samostatných stránkách turnaje http://pft2014.webnode.cz/.

Obrázky k článku

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace