Úvod » Jak se hrálo

První zlato pro FAJŇáky 2007 ve Vítězné kopačce!

publikováno 26.05.2015

ZELENÍ FAJŇáci 2007 vybojovali fantastické 1. MÍSTO v napínavém kole turnaje „Vítězná kopačka“ 24. 5. 2015 v Jesenici a pohár tak na týden putuje do Vestce! Skvělý a bojovný výkon předvedl i tým BÍLÝCH hráčů MINIpřípravky, jež si udržel krásné 5. místo.  

ZELENÍ sehráli nejprve dvě velmi napjatá utkání. Proti Psárům (2:1) kluci ostřelovali soupeřovu bránu, ale ne a ne se trefit. Dvakrát zazvonila tyč a pak se ještě psárským podařilo dát gól. Nakonec se ke dvěma přesným střelám dostal a utkání rozhodl Miki Poláček. S Průhonicemi se skóré i hra přelévaly z jedné strany na druhou s mnoha šancemi na obou stranách. Až těsně před koncem hrací doby za stavu 2:2 (po gólech Olivera Súkaly a Mikiho) se ještě jednou za hlasité podpory FAJN fandů prosadil Oliver na vítězných 3:2. Další zápas s domácí Jesenicí byl více pod taktovkou soupeře. Ačkoliv se díky gólům Olivera a Davida Zimmermanna podařilo stáhnout z 0:3 na 2:3, k dalším akcím před soupeřem důsledně střeženou bránou už nedostali a jeseničtí kanonýři naopak přidali další dva góly na konečných 2:5. Zápas proti Kunraticím (3:2) začal lépe pro soupeře, což opět bojovné FAJŇáky vůbec nezaskočilo, rvali se o každý míč a zápas otočili třemi góly (Olivera, Kuba Špaček 2x) ve svůj prospěch. Poslední dvě utkání si kluci vyloženě užívali. V zápase s Dolními Jirčanami nastříleli 12 gólů (David Brožek 4x a po dvou Kuba Š., Miki, Oliver a David Z.), všichni si vyzkoušeli pozice obránců i útočníků a Tomáš Malínek v bráně skvělými zákroky vychytal nulu. Stejně tak i v  posledním zápase - FAJŇáckém derby s BÍLÝMI, jež skončilo 5:0. Dva góly si zapsal Kuba Nosek, po jednom Davidové B. a Z. a Tomáš, kterému se podařilo skórovat výhozem od brány. Podobně s jednou prohrou turnajem prošli i Průhonice, ale o jeden gól lepší skóré (27:10 vs. 23:7) a také vítězství ve vzájemném zápase vyšvihlo ZELENÉ na skvělé 1. místo a kluci si konečně mohli obejmout pohár „Vítězné kopačky“ a na týden si ho odvézt do Vestce. Všem střelcům i Robertu Svědíkovi v obraně patří OBROVSKÁ GRATULACE a poděkování za výborný fotbalový výkon. Ačkoliv po prohře s Jesenicí někteří propadali pesimismu, že kopačku nezískáme, turnaj nás poučil, že je potřeba bojovat do poslední chvíle a že i jeden gól navíc může znamenat zlato. Tomáš byl za zákroky v bráně zvolen trenéry nejužitečnějším hráčem.

 

Prvním soupeřem v dalším díl seriálu,,Vítězná kopačka´´ BÍLÝCH  byl tým z Dolních Jirčan. Do utkání jsme vlétli a po brankách Tadeáše a Kuby jsme vedli už 4:0. Soupeř nás poté trochu zmáčknul a po šťastných brankách srovnal na 4:4. Bod by byl ale ztrátou, proto to svými střelami vzali Adam Š. a Sebík na sebe a my měli první výhru! Na zem nás ale usadili Kunratice. Výsledek 0:6 byl ale trochu nespravedlivý, protože výkon kluků tomu vůbec neodpovídal. Měli jsme dobré šance, ale branka byla zakletá. Další utkání na nás čekali hoši ze Psár. Vyrovnané utkání, hra nahoru-dolů, krásné akce a výhra 2:0! Kuba Vrňata svými trefami zařídil výhru a jelo se dál. Po pauze na oběd jsme změřili síly s Průhonicemi. Dobrá hra, kombinace ale špatná střelecká efektivita nás odsoudila k porážce 0:5. Na řadu přišla domácí Jesenice, se kterou jsme se prali o každý kousek hřiště, dřeli jsme a měli i velké šance, které jsme opět neproměnili a prohráli 0:3. Na závěr tradiční derby se ,,Zelenými´´. Kluci sebrali poslední zbytky sil, jezdili po zadku, stříleli. Nutno ale uznat, že se projevila lepší fyzička a ,,Zelení´´ nás přejeli 0:5. Konečné páté místo je skvělým umístěním! Všichni si zaslouží velikou pochvalu za bojovnost, obětavost a týmovou hru, kde každý maká za každého. Musím však tentokrát vyzdvihnout výkon Adama Kornfelda v naší brance, protože nás podržel v důležitých chvílích a dal nám tak šanci na získání bodů!!!

Děkujeme moc našemu FAJN Fanklubu vybavenému nově i bubnem!, který dodává sílu a odhodlání všem FAJŇákům a zajišťuje úžasnou atmosféru celé „Kopačce“. Další „Kopačkové“ kolo se koná v neděli 31. 5. v Psárech. Přijďte zase fandit, protože Kdo neskáče, není FAJN fanda!

Obrázky k článku

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace