Úvod » Jak se hrálo

Dohrána první sezóna Vítězné kopačky s FAJŇáky na 2. a 5. místě

publikováno 21.06.2015

Poslední díl seriálu „O pohár fotbalových trenérů Vítězná kopačka“ se uskutečnil v neděli 14. června 2015 v Dolních Jirčanech. Domácí organizační tým se na turnaj dlouho chystal a bylo to vidět. Úvodní ceremoniál, nástupy týmů s doprovodem hudby a ohlášení místním hlasatelem dodalo poslednímu z našich setkání tu pravou vážnost. A potom se šlo na věc…

BÍLÍ - Nejmladší kluci nastoupili v sestavě Adam K., Matěj, Tadeáš, Mára R., Kuba, Sebík, Daník, Adámek Š., Adam Koreda, Mareček M. A Šimon. Hned v prvním utkání jsme se potkali s domácím týmem. Napínavé utkání jsme zvládli a brali první 3 body. Dalším na řadě byli Kunratice, které jsme po našich gólech a neutuchající aktivitě pustili k šanci se nadechnout a oni toho využili… porážka o jeden gól byla škoda. Chuť jsme si trošku zlepšili v dalším utkání s Psáry. Po hrůzném začátku, kdy jsme snad nevymysleli kloudnou akci a nechali si dát tři laciné góly, jsme zahájili stíhací jízdu, kterou v poslední minutě korunoval vyrovnávací brankou z přímého kopu Sebík. Zlatý bod! Nálada byla výborná a nás čekal zápas proti Průhonicím. Vše šlapalo od začátku, jak mělo. Krásné akce, spousta branek a výhra 6:0. Poslední dvě utkání nás čekala dvě nejlepší mužstva celého seriálu – Vestec Zelení a Jesenice. Kluci se rvali o každý míč, v obou zápasech jsme dokonce vedli 1:0. Nakonec se však projevila únava a hlavně kvalita soupeře, z čehož vzešli dvě porážky. Konečné 5. místo bylo ale trochu zklamáním, jelikož herně jsme měli na víc.

ZELENÍ – starší FAJŇáci naskočili do posledního turnaje letošní sezóny parádně a v každém zápase předváděli ukázkové fotbalové akce, kličky i nahrávky, zkrátka vše, co se za uplynulý rok naučili. V prvním utkání hladce porazili Psáry 4:1 a ve druhém Průhonice 3:1. V dalším zápase s Jesenicí se rozhodovalo o konečném vítězi „Kopačky“ v sezóně. FAJŇáci nastoupili s velkým odhodláním zvítězit, skóré se tahalo z jedné strany na druhou, ale jeseničtí se také nevzdávali a nakonec zvítězili gólem na 3:2 v jejich prospěch těsně před závěrečným hvizdem. Kluci byli smutní, ale velká pochvala trenérky za to, že s Jesenicí svedli super vyrovnaný souboj, a společný pokřik nás zvedl na nohy vstříc dalším třem utkáním. Kunratice jsme přejeli opět hladce 5:1. Zato do branky domácích Jirčan se nám dlouho nedařilo trefit. Navíc jejich nejlepší hráčka Stella kluky pěkně školila svými fotbalovými dovednostmi. Naštěstí se nakonec dvakrát prosadil Miki a zajistil tak Zeleným další výhru 2:0. V posledním utkání proti BÍLÝM už kluci nenechali nic náhodě, rychle zareagovali na jednogólový náskok svých mladších spoluhráčů a přidali ještě další čtyři góly na konečných 5:1. Za Zelené tentokrát nastoupili do útočné lajny Miki Poláček (7 gólů), David Brožek (6 gólů), Matěj Pípal (4 góly), Oliver (3 góly), Kuba Špaček (1 gól), do obrany Kuba Nosek, Simon Pála, Luky Kučera, Robert Svědík, Tomáš Kábrt a bránu důsledně střežil po celé turnajové kolo David Zimmermann. Za předvedené zákroky v obraně, jež zabránily několika gólovým tutovkám, byl Kuba Nosek zvolen nejužitečnějším hráčem týmu. V posledním turnajovém díle i v celkovém vyhodnocení obsadili Zelení senzační stříbrné místo.

Nakonec nezbývá než všem klukům z obou týmů (i těm, kteří tentokrát nehráli) poděkovat za celou sezónu. Myslíme, že jste se, kluci posunuli o kus dopředu. Hlavně díky vaší pravidelné účasti na trénincích a zodpovědnému přístupu. Doufáme, že budeme příští rok pokračovat v nastoleném tempu a budeme se nadále zlepšovat. Díky také výbornému Fanklubu našich rodičů a přátel. Vaše hlasivky a nástroje dodávají klukům sílu ve chvílích, kdy už pomalu není odkud brát.

Tak si všichni odpočiňte a v září se budeme těšit.

Podrobnou tabulku a další informace můžete nalézt na samostatných stránkách turnaje http://pft2014.webnode.cz/.

Obrázky k článku

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace