Úvod » Jak se hrálo

MP se úvod sezóny vydařil na výbornou

publikováno 06.09.2015 (aktualizováno 08.09.2015)

V sobotu 5. 9. 2015 sehrála Mladší přípravka FAJNu svůj první mistrovský turnaj na domácím hřišti ve Vestci. FAJŇáci letošní MP se tak poprvé setkali s novými turnajovými pravidly, kdy sice jako v loňské  „Vítězné kopačce“ hraje každý s každým, ale jednotlivé zápasy mají dva 12-ti minutové poločasy a v polovině hrací doby se mění i strany. Po celou sezónu 2015/2016 budou dvěma vesteckým týmům MP - Áčka (ročník 2007) a Béčka (ročník 2008) soupeřemi týmy z Jesenice, Psár a „A“ a „B“ mužstvo z Dolních Jirčan.

Ačkoliv FAJŇácké Áčko bylo kádrově hodně oslabené a nastoupilo ve složení Tomáš Kábrt, Luky Kučera, Matěj Pípal, Miki Poláček, Oliver Súkala, Kuba Špaček, David Zimmermann doplněné o Filipa Mošanského z 2008, hned v úvodních dvou zápasech turnaje soupeře ze Psár a Jirčan „A“ jasně přejeli krásnými gólovými akcemi 7:1 a  9:2. Také třetí utkání proti Jesenici začalo velmi slibně. Dle pokynů se hned po úvodním hvizdu kluci vrhli na soupeře a dvakrát úspěšně zakončili. Vedli jsme 2:0! Avšak po úvodních pěti minutách klukům jakoby došly síly i koncentrace na zápas a začali jsme dělat velké chyby v obraně, nedokázali jsme obsazovat hráče soupeře a i bojovnost všech FAJŇáků o míč velmi oslabila, a tak se jeseničtí vzchopili a naše chyby zúročili hned osmi brankami. Ke konci utkání Oliver aspoň snížil na konečných 3:8. Chuť hrát si kluci spravili v zápase s jirčanským Béčkem složeného z převážně mladších hráčů, jež kluci k balónu téměř nepustili a zvítězili 12:0. Poslední zápas proti mladším spoluhráčům z FAJNu byl zpočátku hodně napínavý, kluci z FAJN B týmu se dostali celkem rychle do vedení 2:0 a, i když zápas skončil 6:2 ve prospěch Áčka, FAJŇáci B-týmu svou houževnatostí, bojovností a obětavostí získat míč pro sebe a nedostat gól kluky z Áčka hodně potrápili. FAJN Áčko si do soutěžní tabulky https://souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/1714 po svém úvodním mistrovském turnaji zapsalo 12 bodů stejně jako Jesenice a Psáry, což přislibuje napínavá utkání mezi těmito soupeři v celé sezóně. Kluci z Béčka si tentokrát připisují 3 body za výhru nad D. Jirčanami „B“, ale i v dalších utkáních proti starším hráčům se neztratili, o čemž svědčí 16 vstřelených gólů.

Na závěr bychom chtěli poděkovat za skvělou podporu z řad FAJN fanoušků.  Avšak s novou sezónou připomínáme i první tři body z fotbalového desatera dětí:

  1. Fanděte a povzbuzujte
  2. Nenadávejte a nekřičte na nás
  3. Neraďte nám, co máme na hřišti dělat, máme svého trenéra

Při dodržování výše zmíněných pravidel by se nám všem hrálo lépe a mohli bychom se více soustředit na hru, nemůžeme umět všechno hned. Pokud křičíte na kluky své pokyny během hry, nesoustředí se na zápas, otáčejí se za vámi a přestávají plnit pokyny trenérů. Za fotbalovou výchovu jsou odpovědní trenéři FAJNu a byli bychom rádi, kdybyste tato pravidla respektovali. Samozřejmě nikdo není neomylný a i my se s dětmi učíme. Pokud nám chcete něco sdělit, můžete po zápase nebo po každém tréninku. Určitě si s dětmi o zápasech povídejte, ale vždycky až po skončení a nejlépe třeba až doma v klidu a v pohodě zpětně zhodnoťte celý turnaj. Tak se těšíme na příští neděli v Jesenici.

Obrázky k článku

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace