Úvod » Jak se hrálo

MP 2007 vybojovala ve Stochově dvě vítězství

publikováno 02.12.2015

V neděli 29. listopadu 2015 vyjeli FAJŇáci MP 2007 na halový turnaj do Stochova fotbalové kolébce našeho šéftrenéra Jirky Novotného. Turnaj byl obsazen hlavně týmy ze severozápadních měst ČR. Hrálo se na dvě skupiny a do boje o medaile postupovali první dva týmy. Sestava - David Brožek, Patrik Pitřinec, Simon Pála, Tomáš Kábrt, Matěj Pípal, Kuba Špaček, David Zimmermann, Robert Svědík s brankářem Honzou Davidem předvedla mnohem koncentrovanější, odpovědnější i fotbalovější výkon než minule. Z pěti zápasů vybojovala dvě cenná vítězství, která znamenala konečné 7. místo.

Kluci začali velmi dobře a drželi se pokynů trenérů, že je třeba hrát naplno od první pikovteřiny. První soupeř z Kladna se do šancí téměř nedostal, Honza vychytal nulu a dvojka Patrik - Bróža se postarala hned o tři góly a tedy tři body do skupinové tabulky. V dalším utkání byli naším soupeřem „známý“ tým z minulého turnaje z Ústí nad Labem, jehož hráči vynikají zejména individuálními dovednostmi s míčem. Tentokrát kluci přistoupili k zápasu mnohem zodpovědněji. Bróža skóroval hned v první minutě. Šance se střídaly na obou stranách. Soupeř byl ale efektivnější, vyrovnal a přidal dva góly. Patrik ke konci utkání ještě snížil na 2:3. V posledním zápase ve skupině proti nám nastoupili hráči z Karlových Varů. Bodově i na skóré jsme byli na stejno, proto se hrál urputný souboj o druhé místo v tabulce a tedy postup do soubojů o medaile. První polovina zápasu byla vyrovnaná s řadou neproměněných šancí na obou stranách a čekalo se na první gól. Ten však padl do naší brány a to FAJŇáky trochu zlomilo. Polevilo nasazení a zbytek zápasu jsme spíš jen bránili. Za stavu 2:0 dvě minuty před koncem snížil Matěj, ale vyrovnat se nám nepodařilo, zatímco soupeř ještě upravil skóre na 1:3 deset sekund před koncem. Kluci byli hodně smutní, ale museli jsme hrát dál. Další zápas nás čekal soupeř z druhé skupiny – Plzeň a první polovina tohoto utkání byla naší nejvydařenější z celého turnaje. Ještě v osmé minutě jsme vedli 3:1, ale pak jsme přestali stíhat obranu a nedařilo se nám dobře rozehrávat od brány. Našich chyb soupeř patřičně využil a zápas otočil ve svůj prospěch na 6:3, což nás odsunulo k boji o 7. místo s Litoměřicemi. Posledním zápasem si kluci spravili fotbalovou chuť, kombinacemi i po individuálních kouzlech (hlavně Patrika) vyhráli 4:0. Patrik byl po zásluze také vyhlášen nejlepším hráčem týmu.

Turnaj sice opět ukázal, že nám chybí aktivnější pohyb na hřišti a hlavně fyzička (proto jsou a budou i tréninky náročnější!), ale, k velkému potěšení trenérů, bylo i vidět, že když kluci chtějí, umějí zabrat a bojovat ze všech sil. Díky kluci!

Obrázky k článku

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace