Úvod » Jak se hrálo

MP 2008 v Odolené Vodě – konečně zlato!

publikováno 11.01.2016 (aktualizováno 15.01.2016)

Perfektní výkon – bojovný duch - týmová souhra - spolehlivá obrana 

Naše sestava: Jakub Vrňata, Adam Koreda, Matěj Šilar, Tadeáš Verner, Marek Roubíček, Sebastian Tozbey, Lukáš Hauba, Adam Šach + trenér Radim Matysík

Turnaj: Sportovní hala, Odolená Voda, sobota  9.1.2015, 6 týmů, systém každý s každým, 4+1  na 1x 14 minut

Soupeři: FK Viktoria Žižkov, Dukla Praha dívky (2007), FC Zličín, Spartak Kbely, FC Mělník

Kluci nastoupili proti Viktorce Žižkov bez zbytečného respektu ke zvučnému jménu a většinu zápasu soupeře tlačili na jeho polovině. Bohužel jsme v tomto úvodním utkání neproměnili hodně šancí z nichž největší měl Mára Roubíček a následně střela Adama Š. se otřela o brankovou konstrukci. I s naší převahou v poli byl výsledek stále nerozhodný a konečnou výhru 1:0 jsme vybojovali až v samotném závěru utkání po přesné střele Adama Koredy. V bráně nás podržel Séba skvělými zákroky. 

Zodpovědně a s jasnými pokyny nastoupili hráči i ke druhému utkání s FC Zličín. Opět byl zápas hodně vyrovnaný a plný šancí. Kluci bojovali o každý balón a zaslouženě přišel pěkný gól, jehož autorem byl Tadeáš. Vedli jsme 1:0 a nepřestali jsme aktivně hrát. Po krásné akci zvýšil na konečných 2:0 Mára Roubíček. Další čisté konto pro SébuJ. 

Po  téměř hodinové pauze jsme stejně aktivně a bojovně přistoupili i ke třetímu zápasu s týmem dívek z Dukly Praha. Ačkoliv dívky výškou i věkem převyšovaly naše kluky, především pak benjamínky Lukiho a Adama Š. z naší druhé čtyřky, aktivní kombinační hrou to tam konečně začalo padat! Prvním gólem Tadeáš uklidnil hru a vzápětí Kuba V. zvýšil na 2:0. Narůstajícímu tlaku dívek se neohroženě postavila naše jistota v obraně Máťa a kluci nedopustili dívkám skórovat. Následným hattrickem Adama Š., po skvělé souhře s Lukim a Adamem K., Viktorka zcela zaslouženě vyhrála výsledkem 5:0. Séba stále držel čisté konto! 

Ani další zápas nebyl vůbec jednoduchý. Soupeř ze Spartaku Kbely vycházel ze zajištěné obrany a i přes obrovský tlak a hodně šancí, se nedařilo balón protlačit do soupeřovi branky. Byl to těžký boj, ale kluci znovu předvedli obětavý výkon. Po několika neuvěřitelných zákrocích Séby a našem neutuchajícím tlaku dobýt soupeřovu branku, Kuba V. vstřelil v závěru utkání jediný, ale rozhodující gól. Výsledek 1:0 dával Viktorce obrovské šance na medaili! A vzhledem k výsledkům ostatních zápasů už všichni začali pomýšlet na medaile nejvyšší...psssssssst, jenom to nezakřiknout, protože největší soupeř, jak se ukázalo, čekal kluky až na úplný závěr.  

Poslední zápas, a tedy vyvrcholení turnaje v podobě boje o vítězství proti týmu FC Mělník, předznamenával obrovskou bitvu a nervy drásající podívanou. Kluci plnili taktické pokyny trenéra a okamžitě, po úvodním hvizdu rozhodčího, na soupeře nastoupili. Dva rychlé góly v prvních dvou minutách, v podání našich stabilních opor 

Kubíka V. a Tády, nenechaly fanoušky na tribunách v klidu sedět a v podstatě za stálého povzbuzování a tónů vesteckého chorálu, všichni hnali kluky vytouženému cíli. Ani soupeř však nechtěl vzdát boj o zlato. Minuty se vlekly neskutečně pomalu a na hřišti se odehrávala opravdová bitva. Snaha posunout časomíru vpřed byla marná. Šance byly na obou stranách a i přes obětavou práci obrany a vůbec všech kluků, soupeř dvěmi góly vyrovnal utkání na 2:2. I remíza by Viktorce stačila na první místo, ale s vidinou prvního turnajového zlata, se kluci vypjali k fantastickému výkonu v závěru. Kuba V. svým gólem korunoval naše vítězství v posledních minutách. Vydřená výhra 3:2 nám přinesla celkové první místo a konečně ZLATO!

Děkujeme mužstvu za skvělý a bojovný výkon a samozrějmě trenérovi Radimovi za perfektní přípravu a vedení týmu. Viktorka MP 2008 připravila fanouškům a rodičům neskutečnou podívanou, která se nikdy neokouká. 

Už teď se všichni těšíme na další turnaj. 

Konečné pořadí mužstev:

1. TJ Viktoria Vestec

2. FC Mělník

3. FK Viktoria Žižkov

4. FC Zlčín

5. Spartak Kbely 

6. Dukla Praha dívky (2007)

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace