Úvod » Jak se hrálo

MP 2007 získala v dalších dvou kolech mistrovských turnajů po deseti bodech

publikováno 02.05.2016

30. 4. 2016 – stejně jako ve Vestci (23. 4.), i na turnaji v Dolních Jirčanech si MP2007 připsala 10 bodů za tři výhry a jednu remízu z pěti zápasů. V obou kolech bylo k vidění mnoho dramatických okamžiků, napínavých utkání a 78 gólů zakončení ze strany FAJŇáků, což přineslo týmu stabilnější pozici na 2. místě v celkové turnajové tabulce.

V zápasech proti oběma týmům z Dolních Jirčan jsme byli v obou kolech jasným favoritem. Jirčanské Béčko kluci porazili vysokým rozdílem 14:0 a 22:1. Ani proti Áčku nenechali nic náhodě, prosadili se hned v prvních minutách utkání, a přestože soupeř bojoval a dostával se do zakončení více, FAJŇáci zvítězili přesvědčivým rozdílem 10:5 a 6:2.

Velké zlepšení mezi druhým a třetím kolem nastalo v soubojích s týmem z Jesenice. Ačkoliv ve Vestci jsme se soupeřem drželi krok opět pouze první poločas a pak podlehli 2:8, v Jirčanech to byl nejatraktivnější zápas, kdy kluci předvedli bojovnost, jak se patří. Poločas byl díky, důsledné obraně, Mikiho zákrokům v bráně, pečlivé rozehrávce a čtyřem úspěšným střelám Matěje P. a Patrika P. 4:2!  V podobně bojovném duchu se odehrál i druhý poločas. Vítězné skoré si kluci svým skvělým výkonem, kdy fanoušci díky nadšenému povzbuzování ztráceli i hlas, udrželi až do poslední minuty zápasu. Čtyřicet sekund před koncem se však podařilo jeseničákům uniknout a neomylně zakončit. Remíza 5:5!

Napínavá a plná gólů byla i obě utkání proti Psárům, se kterými se přetlačujeme na druhém místě v celkovém pořadí. Ve Vestci zápas skončil 7:6 pro nás. V Jirčanech jsme zaspali první dvě minuty zápasu. Díky nedůsledné obraně všech hráčů dvakrát za sebou při rozehrávce z rohu se kluci ze Psár dostali do vedení 2:0. Naštěstí jsme se pak vzchopili, Luky jistil bránu a zejména v druhém poločase ze sebe kluci vydali všechno. Celý turnaj i tento zápas provázela řada neproměněných šancí, trefených břeven a tyčí. Fotbalové štěstí stálo tentokrát na straně Psár a zápas skončil 5:4 v jejich prospěch.

Tradičně hlasitý chorál fanoušků provázel i obě utkání mezi vesteckým Áčkem a Béčkem. Po prohře v prvním jarním kole, se na vesteckém hřišti starší FAJŇáci pustili s vervou do boje a zajistili si v poločase vedení 2:0. Šance mladších kluků spolehlivě likvidoval Miki v bráně. Ve druhém poločase Patrik zvýšil na 3:0, pak se ale podařilo osamocenému Matějovi Š. za půlkou dvakrát za sebou vystřelit. Na míč letící do brány těsně pod břevnem ani v jednom případě Miki nedosáhl. Svůj hattrick Matěj završil po krásné rozehrávce z rohu. Zápas skončil remízou 3:3 a společným popěvkem oslavujícím Viktorku v šatně. V Jirčanech díky velké marodce značně prořídly řady MP2008, kluci z 2007 se prosazovali více a zaslouženě vyhráli 5:2.

Zejména na turnaji v Jirčanech kluci zjistili, že bojovnost a koncentrace na zápas přináší lepší výsledky. Opět je potřeba pochválit zlepšení v individuálních dovednostech s míčem, vylepšit však musíme práci v obraně a hlavně vzájemnou spolupráci mezi hráči na hřišti. Tak hurá na trénink.

Na 78 gólech se podíleli: Tomáš Kábrt, Luky Kučera, Kuba Nosek, Simon Pála, Matěj Pípal, Patrik Pitřinec, Miki Poláček, Robert Svědík, Kuba Špaček, Ota Vávra, Filip Richter.

Obrázky k článku

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace