Úvod » Jak se hrálo

FAJN 2007 bronzoví v Černošicích

publikováno 15.02.2017

12. 2. 2017 – Druhou únorovou neděli tým FAJN 2007 zavítal na turnaj do nádherné moderní haly v Černošicích. Mezi osmi fotbalově vyspělými týmy se kluci neztratili a domů si přivezli bronzové medaile.

Tým byl ve složení: Simon Pála (brána), Patrik Piřinec, Vojta Beswald, Tomáš Kábrt, Lukáš Kučera, Kuba Nosek, Ota Vávra, Miki Poláček 

V prvním ze šesti 12ti minutových utkání turnaje jsme nastoupili proti Meteoru a na hřišti, pro nás nezvykle velkém, jsme se docela dlouho hledali. Hned v druhé minutě soupeř skóroval a v desáté zvyšoval na 2:0. Ke konci se FAJŇáci konečně probrali, zvýšili tlak na soupeřově polovině a v posledních dvou minutách dokázali díky Patrikovi vyrovnat. Vyrovnaně se vyvíjel i další zápas proti FAAZ Praha, nicméně deset vteřin před koncem jsme zaváhali v obraně, k míči se dostal osamocený hráč FAAZ a přesnou trefou zakončil na 2:3. V zápase proti FT Academy, jejíž hráči byli mnohem fotbalovější a šikovnější s míčem, jsme neměli téměř žádnou útočnou šanci, snažili jsme se aspoň co nejvíce ubránit a takovému průběhu odpovídal i výsledek 0:3. Naopak proti TJ Praga se dařilo více nám. Vojta, Miki i Ota se dostali do vyložených šancí, ale zápas jsme vyhráli 3:0 díky přesné mušce Patrika. Čekal nás nejtěžší soupeř, do té doby neporazitelný SK Benešov. V utkání kluci předvedli neuvěřitelnou bojovnost, která hráčům soupeře naprosto znemožňovala jejich hru. Již ve třetí minutě jsme vedli (díky dvakrát úspěšně skórujícímu Patrikovi) 2:1. Toto skóre se nezměnilo až do konce zápasu a přineslo nám tři body do tabulky. V zápase s Berounem, posledním v celém turnaji, se rozhodovalo o třetím místě v celkovém pořadí. Patrik v páté minutě otevřel skóre, ale soupeř neváhal a vyrovnal. Ještě v posledních vteřinách se Ota po Patrikově parádní přihrávce dostal do ideální pozice, ale střela minula bránu. Při vyhlášení jsme trnuli, zda remíza v posledním zápase bude na medaile stačit. A jaká to byla radost, když jsme zjistili, že tento jeden bod nás posunul na bronzovou příčku před Beroun.

Patrik se díky svým 10 (všem našim) gólům stal jasně nejlepším hráčem týmu, ale i ostatní si zaslouží pochvalu zejména za bojovný týmový výkon. Nicméně jsme se mohli na turnaji přesvědčit, že docela zaostáváme v individuálních dovednostech s míčem za svými vrstevníky, a věřme, že by to mohlo zvýšit chuť a úsilí všech hráčů na sobě zapracovat.

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace