Úvod » Jak se hrálo

MŽ stále bez výhry

publikováno 19.09.2017 (aktualizováno 21.09.2017)

O víkendu sehrály týmy mladších žáků další utkání mistrovské soutěže a musíme bohužel konstatovat, na výsledcích obou zápasů se projevila silná marodka, která oba týmy postihla.

„Bílý “ tým přivítal doma mužstvo z Průhonic a přestože kluků bylo přesně „Osm Statečných“ a věděli že nemají možnost střídání, vlétli na soupeře ve velkém stylu.

Sestava: Luky - Jony, Dan - Tobias, Tom, Jirka - Matěj, Denis

Góly: Matěj 2x, Denis

Hezkou kombinační hrou soupeře přehrávali, akce stíhala akci a kluci se tlačili do šancí. Když z nich proměnili Denis P. a Matěj P. tak to bylo ve 12.minutě rázem 2:0 a vypadalo to velmi nadějně. Další gólové šance, které jsme si vytvořili jsme bohužel neproměnili a že je BOHUŽEL  na místě se ukázalo v pozdějším vývoji utkání. Okolo dvacáté minuty se pomalu začala projevovat únava našich kluků, kteří začali vůči početnějším Průhonicím (14 hráčů) zaostávat v pohybu a v kombinaci. Soupeř nastalé situace využil nejprve k vyrovnání a následně těsně před poločasem strhl vedení na svojí stranu, poločas jsme prohráli 2:4. Druhý poločas jsme začali překvapivě v „nezměněné“ sestavě a s odhodláním se zápasem ještě něco udělat. Klukům se dařilo dostávat se do dalších šancí, ale několikrát již neměli sílu přesně zakončit a proto jsme i přes dobré příležitosti soupeřovu branku neohrozili. Ve 45. minutě utkání jsme viděli asi nejhezčí moment zápasu, kdy si na straně soupeře vzala míč Anička, nadvakrát se kličkou zbavila našich hráčů a z nějakých 12 metrů napálila nechytatelnou bombu Tomášovi do šibenice. Potlesk byl na místě. Stále bylo dost času na korekci výsledku a Viktorka to nevzdala, kluci se dále snažili vstřelit gól, což se povedlo Matějovi P. asi sedm minut před koncem. Nádherná akce po které náš gól padl byla vrcholem  včerejší fotbalové souhry Denis & Matěj, kdy to oběma klukům spolu „lepilo“ jak herně tak střelecky (podělili se o všechny góly). V závěru jsme se překvapivě (kluci někde našli zbytek sil) tlačili do útoku, vytvořili na soupeře tlak, ale opět bohužel neproměnili několik „tutovek „. I proto zápas skončil 3:5 z našeho pohledu, ale kluci zaslouží VELKOU pochvalu za obětavý výkon na hraně možností a především za snahu hrát fotbal ve slušném tempu přestože neměli možnost střídat. Jako v každém zápase vidíme ale i prostor ke zlepšení a to především v kontrole míče, přesnosti přihrávek a klidu v zakončení. Také nám stále chybí kreativní hráč v záložní řadě.

 

Kluci ze „ZELENÉHO“ týmu odcestovali za svým soupeřem do Mníšku p. Brdy také s nekompletní sestavou a navíc s několika borci (Denis P., Honza V.), kteří odehráli již v nedělním dopoledni velmi dobrý zápas za Starší žáky (na velké hřiště) v Kazíně.

Péťa - Honza, Pepa, Kuba - Vašek, Denis, David - Adam, Niki, Martin 

Góly: Adam, Denis 2x

Soupeř v Mníšku to je záruka bojovného a běhavého utkání pro jakýkoli tým a nebylo tomu jinak ani v neděli odpoledne! Na začátku utkání se projevil menší důraz na naší straně (chyběl A. Šavel) a také krátká nekoncentrovanost což vedlo k rychlému vedení domácího  Mníšku 2:0… Kluci se ale rychle zvedli, herně se dotáhli na soupeře a do poločasového hvizdu dvakrát skóroval Denis Pála a zařídil vyrovnání  na 2:2. Když se krátce po začátku druhé půle se gólově prosadil Adam Dlouhý, obranu bezchybně dirigoval Honza Vrňata a všichni naši kluci předváděli kombinační a k tomu fyzicky náročný fotbal který dělal soupeři problémy, vypadalo to nadějně se ziskem bodů. Stejně jako u Bílého týmu se v závěru zápasu projevil nedostatek sil, kluci ztráceli v soubojích, nedařila se kombinace ani finální přihrávka a vše vyústilo ve dva slepené góly soupeře. Opět tedy ztráta bodů v závěru utkání, ale stejně jako u druhého týmu i tady je na místě VELKÁ pochvala pro všechny kluky za předvedenou hru, která musela bavit kluky, trenéry i diváky a stejně tak za bojovnost a chuť poprat se o výsledek. Pokud jde o téma k zlepšování, vidíme to stejně jako u druhého týmu MŽ, tzn. kontrola míče, první dotek, načasování přihrávky a efektivní zakončení.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace