Úvod » Jak se hrálo

MŽ první výhra

publikováno 25.09.2017

Zvole - Vestec Bílá 4:2

Sestava: Jirka Pražák, Luky Hovorka, Jony Mládek, Tobias Klíma, Miki Poláček, Denis Poláček, Tomáš Pačes, Matěj Merunka, Patrik Pašek, Matěj Průša, Patrik Pitřinec a Michal D’Amrosio.
Branky: Patrik Pitřinec a Matěj Průša.

V deštivém nedělním dopoledni odcestoval „Bílý“ tým mladších žáků k dalšímu utkání mistrovské soutěže do Zvole. Kluků bylo tentokrát výrazně více než minulý víkend, posílily nás  „mladé pušky„ z ročníků 2007 a 2008, a i proto jsme šli na hřiště s jednoznačným cílem importovat všechny body do Vestce. Utkání na těžkém mokrém terénu začalo velmi bojovně na obou stranách, oba týmy se přetlačovaly o střed hřiště a snažily se získat územní převahu. Klukům z Vestce se prvních 10 - 12 minut dařilo dobře kombinovat a několikrát jsme se dostali i do slibných šancí, které jsme ale nevyužili. Okolo 15. minuty postihla naše mužstvo několikaminutová ztráta koncentrace a houževnatý soupeř toho 3 x využil k překonání jinak dnes fantastického strážce naší branky Jirky Pražáka. Po následné důraznější domluvě ze strany trenérů kluci přeřadili na vyšší rychlostní stupeň, dostali soupeře pod tlak a ještě před poločasem se nám podařilo po Jonyho krásné individuální akci a pohotovém zakončení Patrika Pitřince snížit na poločasových 1:3. 

Po poločasové motivační řeči trenérů vlétli Viktoriáni na soupeře jako uragán, přikovali ho k brance, akce stíhala akci. Po jedné z nich se dostal do dobré střelecké pozice Matěj P. a chladnokrevně snížil na 2:3. Kontaktní gól kluky ještě více motivoval a všichni chtěli zápas minimálně vyrovnat, bohužel právě asi přemíra snahy zapříčinila že jsme nepodrželi balón, fotbal se stal „hurá“ fotbalem a plynulost hry se ztratila v množství soubojů o míč a prostor. Soupeř o sobě dal několikrát vědět nebezpečnými brejky, které se ale dařilo díky rychlosti našich obránců vždy včas zastavit. V závěrečné fázi zápasu jsme soupeře opět přitlačili, vytvořili si šance a především duo Patrik Pitřinec a Matěj P. mohli několikrát skórovat a otočit misky vah v náš prospěch. Bohužel jsme ale gól nedali, naopak z jednoho z posledních brejků jsme inkasovali na konečných 4:2.
Shrnuto a podtrženo, přestože kluci předvedli ve druhém poločase nejlepší podzimní výkon, zápas pro ně měl smutný konec. Z trenérského pohledu chválíme za bojovnost, přístup a nasazení, pracovat musíme stále na tom stejném tzn. návyky kombinační hry, první dotek s míčem a zklidnění resp. zrychlení hry, celkově ale vidíme že každý zápas je lepší a lepší.

 

Vestec Zelená - Dolní Břežany B 2:1p (1:1, 4:3pen)

Sestava: Honza Vrňata, Pepa Daňhel, Péťa Hecht, David Malenovský, Denis Pála, Vašek Žák, Kuba Kučera, Adam Šavel, David Šnajdr, Kuba Vrňata, David Lokaj, Pavel Kapras.
Branky: Adam Šavel

V sobotním odpoledni nastoupil tým „Zelených“ k prvnímu domácímu zápasu proti celku Dolních Břežan. Namlsáni skvělým výkonem z minulého týdne proti Mníšku, jsme na něj chtěli navázat. Oproti minulému týdnu trenéři udělali malé změny. V brance nastoupil Honza Vrňata a Péťa Hecht se posunul do útoku. Chyběli nám Adam Dlouhý a Nikita Litvinov, které zastoupili kluci z 07 a 08. A nutno podotknout, že velmi dobrým a bojovným fotbalem byli přínosem pro náš tým. Utkání jsme chtěli začít velkým náporem, aby soupeř pocítil, že hraje na naší půdě, ale bohužel se nám začátek moc nepovedl. Hned v první minutě utkání po naší kostrbaté kombinaci jsme přišli o míč a soupeř první střelou otevírá skóre. Kluci z tohoto šoku byli otřeseni a trvalo nám cca do desáté minuty než jsme se otřepali a začali hrát naší hru. Dařilo se nám soupeře přehrávat kombinačně i fyzicky. Naše snaha vyústila v zasloužený vyrovnávací gól na 1:1, který vstřelil Adam Šavel. Tato situace kluky ještě víc nakopla a podařilo se nám soupeře přikovat před vlastní brankou, ale bohužel se nám nedařilo vstřelit vedoucí gól. Proto poločas skončil remízou 1:1. 

V poločasovém motivačním rozhovoru s hráči byla řeč o potřebě většího důrazu v osobních soubojích (musím říct, že soupeř byl velmi bojovný a obětavý) a klid při zpracování balónu a při zakončení. Druhý poločas vypadal úplně stejně jako konec druhého. Kluci se tlačili do zakončení, ale ten potřebný rozdílový gól nepřicházel (je to i vinou nedůrazu v koncovce – nedobíháme balóny vyražené golmanem). Musím pochválit výborně chytajícího Honzu Vrňatu, který v druhém poločase vytáhl skvělé zákroky, které podržely tým a také konečný nerozhodný stav 1:1. Na řadu přišel rozstřel v penaltách, kde jsme byli úspěšnější a proto můžeme slavit výhru 2:1.

Musím klukům opět poděkovat za bojovný výkon a předvedený fotbal, který se divákům líbil a proto od nich zaslouženě sklidili pozápasové ovace. Líbí se mi přístup kluků k zápasům a je vidět, že jsou zápas od zápasu lepší. Chtěl bych vyzdvihnout výkon kluků z mladších ročníků, hlavně Kuby Vrňaty, který soupeře proháněl a protihrráči si s ním nevěděli moc rady.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace