Úvod » Jak se hrálo

V domácím prostředí neztratili Fajňáci 2011 ani bod

publikováno 16.09.2018

16.9.2018 – Druhý díl Kopačky se konal pro nás v domácím prostředí na hřišti Viktorie Vestec. Tentokrát jsme měli za úkol postavit dva týmy. Po prvním kole Kopačky, kdy jsme sice vyhráli, ale jen o skóre se stejným bodový ziskem jako Jirčany, jsme složili A tým s cílem dál bojovat o první místo.

Já trávil všechen čas s druhým týmem, takže to z textu bude asi znát, ale za kluky mohu hrdě říci, že si to zaslouží. Druhý tým byl složený z mnoha nováčků, kteří byli doslova po 2 trénincích hned na turnaji. Tým vyztužili zkušení Viky, Lukáš a o rok mladší Filip. Hned v prvním utkání jsme s radostí zjistili, že nejsme na turnaji do počtu, když jsme porazili Kunratice 4:1. Oporou v bráně byl Alex. Skvělým výkonem překvapil Nikolas, který zvládl plnit zodpovědně i obrannou. Tahounem mužstva byl do posledního dechu bojující Viky, který se postaral o nejvíce gólů a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem týmu.

Po vzájemném derby našich týmů, nastoupilo „Áčko“ k zápasu proti Dolním Jirčanům, se kterými před týdnem remizovali. Tentokrát vyzněl zápas jednoznačně v náš prospěch 8:0. Hned v dalším duelu hrály Jirčany s naším „Béčkem“ a opět jsme se radovali my! Zápas byl vyrovnaný a rozhodl jen jediný gól nováčka v našem týmu Alexe.

V dalším kole se trochu potrápilo Áčko s Kunraticemi, když zápas začal rychlým gólem Kunratic, což nás trochu opařilo a chvíli trvalo než se náš brankostroj rozjel ke konečnému výsledku 4:1. Největším gólovým tahounem v první polovině turnaje byl Šimon, který si po 10 gólech na poslední zápas postavil i do brány.

Na druhém hřišti ve stejnou chvíli bojovalo Béčko o bronz, i když to v ten moment nebylo zcela jasné. Proti Průhonicím jsme se dostali do vedení dva nula, ale bohužel jsme ho neudrželi a prohráli 2:3. Jak jsme později zjistili stačily sekundy a mohli jsme se po remíze radovat z bronzu. O hlavu menší Filip ohromoval svou technikou a z nováčků hrál skvěle i Liam. Výkon Marka šel zápas od zápasu nahoru, když se postupně zbavoval ostychu, se kterým musí ještě pracovat Dan. Lukáš bojoval s bolavým kotníkem, ale i tak byla vidět jeho zkušenost a technická vyspělost. Když kotník zlobil, stal se skvělým gólmanem! Radost nám udělal i David, bez jehož výkonu by tým nepředvedl tak pěknou hru.

V dalším kole hrálo Áčko s Jesenicí a o vítězství 7:2 se postaral 6 góly Otík! Turnaj uzavřely naše družstva vítězstvím Áčka nad Průhonicemi 4:0 a prohrou Béčka nad Jesenicí 0:5. Áčko se tak radovalo ze suverénního vítězství. Nejužitečnějším hráčem byl vyhlášen šestigólový Filip Stoklasa, nejlepším střelcem Otík (12) a kdyby se vyhlašoval nejlepší brankář, musela by padnou volba na Honzíka, který pustil jen 3 branky a postaral se i o pár gólů. O obranu se starala pětigólová Míša a Denis. Levé křídlo hlídal Láďa a určitě by to nešlo bez šestigólového Matyáše a uprostřed tvořil hru Luka, který také 5x rozvlnil síť soupeřovy brány.

Na závěr Vám mohu doporučit ke zhlédnutí stránky turnaje https://pft2014.webnode.cz/ , kde mimo jiné najdete, že putovní pohár fotbalových trenérů „Vítězná kopačka“ se pořádá již pátým rokem a jeho prvním (r. 2015) a posledním (r. 2018) vítězem se stala SK Slavia Jesenice. V roce 2016 kraloval Spartak Průhonice a konečně v roce 2017 se radovala TJ Viktoria Vestec. Jesenice je tedy zatím nejúspěšnějším týmem tohoto turnaje, ale rok 2019, kdy bude vrcholit tento ročník, může vše změnit! Situace v tabulce po 2. kolech je totiž vyrovnaná jen na 2. až 5. místě. Fajňáci mají již 12-ti bodový náskok!

 

1.

TJ Viktoria Vestec

22

2.

SK Čechoslovan Dolní Jirčany

10

3.

SK Slavia Jesenice

10

4.

Spartak Průhonice

9

5.

SK Slovan Kunratice

7

 

 

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace