Úvod » Jak se hrálo

Mladší přípravka drží Kopačku stále ve Vestci

publikováno 30.09.2018 (aktualizováno 02.10.2018)

30.9.2018 – Třetí kolo Vítězné Kopačky se odehrálo na hřišti Dolních Jirčan. V prvním zápase s Jesenicí jsme se jako vždy pomaleji rozjížděli, především útok kolem Otíka, ale naštěstí druhá lajna vše zachránila a pod taktovkou Filipa a s podporou Lukáše, Denise a malého Filípka dovedli zápas k přesvědčivému vítězství 5:2.

Ve druhém souboji s Kunraticemi už hráli obě lajny více kombinačně a bylo to znát i na skóre, které se nakonec zastavilo na stavu 6:1. Přesto jsme naprosto hořeli v rozehrávce od brány, na které musíme dál pracovat.

Všichni jsme ale netrpělivě očekávali souboj s domácím týmem, který byl po Vestecké pauze opět v plné sestavě, takže jsme očekávali rozhodující zápas dne. Naše očekávání bylo naprosto správné, protože ročník 2011 mají Jirčany skutečně nebezpečný. Naštěstí jsme se ujali vedení, ale ne nadlouho. Po vyrovnání ovšem přišla velká chvíle Nikolase, který si vybojoval nominaci skvělým výkonem z minulého turnaje. Nikolas mířil bez ostychu k bráně, ale první střelu mu brankář vyrazil. Niky pokračoval v důrazu a dostal se k druhé střele, která už znamenala vedení 2:1. Soupeř ovšem po chvíli opět odpověděl skvělým nepřímým kopem, který je v podání Jirčan na vysoké úrovni. Pro nás je to signál, abychom zapracovali i na této činnosti. Pozdější nejlepší střelec turnaje v barvách Dolních Jirčan nám dělal skutečně velké problémy. Drama pokračovalo dál a my jsme se opět ujali vedení. Pak přišla slabá chvíle soupeře. Vlastním gólem Jirčan přišlo konečně mírné uklidnění z dvougólového vedení. Přesto drama trvalo až do konce, když se náš náskok opět ztenčil jen na 1 gól. Měli jsme co dělat, abychom s tím nejlepším, co máme, zápas dovedli do zdárného konce 4:3.

Zbylé dva zápasy šli do brány za Honzíka Luka a Otík. Vytížení hráči ze zápasu s Jirčany už hráli méně, aby ostatní dostali více prostoru. Průhonice jsme porazili 2:0 a Jirčanské „Béčko“ 6:0.

Kdo se na dalším našem vítězství podílel? Většinu zápasu v bráně skvěle chytající Honza, který si pak i zaútočil a 2x skóroval. Hlavní opora obrany Denis, který již ukazuje rozvahu v rozehrávce. Již zmíněný Nikolas zvládá hrát i na obranné pozici, což je pro tým důležité. Tato role dnes nevyšla Lukášovi, ale v útoku byl skvělý a 3x skóroval! Malý Filípek, který doplnil tým na poslední chvíli po omluvence Davida, opět ukázal, že i když je o rok mladší, tak svou roli zvládá skvěle. Moc mu děkujeme za podporu a skvělé dva vstřelené góly. Tentokrát se role střelců rozprostřela hned do 6 hráčů, což je skvělé! Vedle již zmíněného střelce Lukáše, z levého křídla skvěle pálil Láďa (3) a na třech gólech se zastavil i Filip, ale jeho je třeba pochválit i za skvělé přihrávky a obětavou podporu obrany. Filip byl dnes prostě všude! O 4 góly se postaral Otík a o jeden více zaznamenal dle mé evidence Luka, dnes vyhlášený nejlepším hráčem našeho týmu. Radši chci upozornit, že jeden gól jsem si asi nestihl zaznamenat. Hlavní je, že jsme vyhráli a máme kopačku stále doma.

Momentální stav tohoto ročníku je:

 

1.

TJ Viktoria Vestec

34

2.

SK Čechoslovan Dolní Jirčany

19

3.

Spartak Průhonice

13

4.

SK Slovan Kunratice

11

5.

SK Slavia Jesenice

10

 

A jen pro zajímavost, jak by vypadala historická tabulka ze předešlé 4 ročníky? Minule jsem zmínil, že jediný tým, který zatím vyhrál tento pohár 2x je Jesenice. V získaných bodech ale vyznívá statistika v náš prospěch:

1.

TJ Viktoria Vestec

478

2.

SK Slavia Jesenice

442

3.

SK Slovan Kunratice

353

4.

TJ Tatran Kamenný Přívoz

239

5.

Spartak Průhonice

199

6.

SK Olympie Dolní Břežany

119

7.

SK Čechoslovan Dolní Jirčany

82

8.

SK Rapid Psáry

57

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace