Úvod » Jak se hrálo

Vrchol podzimu byl pro FAJN 2011 bronzový

publikováno 16.12.2018

16.12.2018 – Poslední hrací víkend podzimu byl pro naše Fajňáky i vrcholem sezóny, protože na domácí turnaj do Břežan zavítali kvalitní soupeři Bohemians, FK Teplice nebo TJ Praga Praha. Hned druhý den v neděli nás navíc čekala těžká zkouška na turnaji ročníku 2010.

Na úvod sobotního turnaje nás čekali Průhonice. Očekávali jsme jednoduchý zápas, náš známý soupeř, kterého jsme na podzim již 6x porazili, kladl velký odpor. Všechna čest! Po tuhém boji skončil zápas bezbrankovou remízou. Hned ve druhém zápase jsme se utkali s Bohemkou. V úvodu jsme se díky Otíkovi dostali do vedení. Další zlomovým momentem byl bolestivý střet Otíka s protihráčem, což mělo za následek jeho další absenci v zápase. Po dalších 5 minutách byl pohled na naši lavičku ještě horší. Vedle Otíka se zaledovanou nohou se posadil brečící Luka s bolestivou grimasou. Bohužel Bohemka dokázala zápas dvěma góly otočit, přesto se jednalo o vyrovnaný souboj.

I další zápas s Pragovkou byl vyrovnanou bitvou a výsledkem byla opět bezbranková remíza. Po třech zápasech jsme měli na kontě dvě remízy, jednu prohru a jediný vstřelený gól. Nervozita byla znát a to nás čekali „prvoligové“ Teplice. I s tímto soupeřem jsme svedli vyrovnaný duel a gólem Otíka získali první výhru na turnaji. V posledním zápase proti Vyšehradu už si kluci zastříleli. Hned tři borci skórovali dvakrát: Luka, Filip a Otík, takže jsme si výsledkem 6:0 trochu spravili náladu. Zpětným pohledem je bronz z takového turnaje velkým úspěchem, ale je pravda, že kritika například naší produktivity, nedostatku kombinace a chybách při zpracování byla oprávněná. Budeme na tom pracovat!

Tým hrál ve složení:  Denis, Matyáš, Filip, Šimon, Láďa, Míša, Luka, Otík, Honza.

Na nedělní turnaj do Říčan jsme nejeli s žádnou ambicí. Podobnou zkoušku v podobě turnaje proti starším soupeřům jsme ještě nezkoušeli. Hned na úvod nás čekal domácí tým. Zápas začal přesnou kombinační hrou Říčan. Jedna přihrávka za druhou… Naštěstí naši aktivně napadali a dostávali se do hry, což potvrdil gólem Otík a následně Matouš. Hned na úvod jsme tedy vybojovali výhru 2:0, která v nás vyvolala určité ambice.

Dalším soupeřem byly Dolní Měcholupy. Opět velmi vyrovnaný souboj bez branek a dlouhé čekání, komu to tam padne. Nakonec se radoval snad minutku před koncem soupeř. Závěrečný zapas skupiny jsme svedli s Běchovicemi a hned na úvod jsme se ujali gólem Otíka vedení. I přesto, že jsme měli šance, tak se soupeři podařilo výsledek otočit na 2:1, což znamenalo, že jsme nepostoupili do bojů o medaile.

V Semifinále útěchy proti Dobřejovicím se opakoval stejný scénář jako proti Bohemce a Běchovicím. Luka zařídil, že jsme se ujali vedení, ale soupeř skóre otočil na 2:1. Tentokrát to byl ovšem infarktový závěr, když střelu zachytil chytající Filip, ale míč neudržel a ten se koulel k brankové čáře. Luka ho měl ve svém sprintu a obětavém skoku na dosah, ale k zastavení míče to nestačilo. Gól padl 2 sekundy před koncem! V tento moment mi už bylo kluků fakt líto. Bojují jako lvy, za celý víkend nenajdou soupeře, který by je výrazně převyšoval a přesto tolik těsných proher.

I na tomto turnaji byl poslední zápas pěknou tečkou. Byl to sice zápas o předposlední místo, ale už jsme ani nedoufali, že dokážeme o hlavu většího soupeře z Kyjí porazit. Naštěstí se duo Otík a Luka rozehráli k nejlepšímu výkonu tohoto víkendu a důvodem byla skvělá kombinace. Soupeře jsme porazili 4:1 a každý gól se odehrál podle scénáře: skvělá Lukova přihrávka a Otíkovo zakončení. Bylo krásné, jak se kluci s Míšou radují ze 7. místo a radost to byla oprávněná. Jestli se o sobotě dá říci „skvělý výsledek, ale výkon horší“, tak v neděli platil opak – „horší výsledek, ale výkon vynikající!“ Každý zápas s o rok staršími soupeři byl vyrovnaný, dokonce i s pozdějším vítězem Běchovicemi jsme měli remízu na dosah a porazili jsme nakonec páté Říčany. Z 5 zápasů máme dvě výhry a kladné skóre 8:6.

Tým hrál ve složení: Míša, Matouš, Lukáš, Viktor, Filip, Denis, Marek, Otík, Luka, Šimon.

Za celou úspěšnou sezónu děkujeme všem hráčům i jejich rodičům. Děkujeme těm hráčům, kteří se v září rozhodli začít hrát fotbal v našem týmu a věříme, že tréninkové manko brzy doženou. My trenéři pro to budeme dělat vše, co je v našich silách. Děkujeme vedení oddílu za velkou podporu. Společně se těšíme na další práci v roce 2019!

 

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace