Úvod » Jak se hrálo

Úvod roku pro FAJN 2011 ve znamení vítězství

publikováno 13.01.2019

13.1.2018 - Rok zahájili Fajňáci 2011 na turnaji v Radotíně, kde startoval jeden tým o rok starších hráčů pořádajícího FAAZu. I my jsme měli ve startovním listině jeden tým ročníku 2010 a jeden tým ročníku 2011.

Oba naše týmy prošly turnajem, který se hrál systémem každý s každým,  bez prohry a tak bylo symbolické, že poslední zápas zrovna svedl k sobě naše dva týmy. Bylo to tedy finále, jak má být, ve kterém se ujali vedení starší kluci. Nakonec ale mladší kluci s Míšou zápas otočili a vyhráli 4:2. O zlatu a stříbru bylo tedy rozhodnuto.

V týmu ročníku 2011 nastoupil universální Šimon, který hraje skvěle v útoku, obraně i v bráně. Tentokrát se gólu sice nedočkal, ale jeho přínos týmu je obrovský. Pilíře obrany tvořila skvělá Míša a Denis, který prožil pěkný turnaj. Odhodlával se ke kolmým a přesným přihrávkám a ve vyrovnaném zápase proti FAAZu 2011 rozhodl zápas nechytatelnou střelou pod víko. Dalším universálem je Lukáš, na kterém tentokrát byla vidět vánoční tréninková pauza, kterou ještě prostonal a byl čerstvě po nemoci. Přesto se Lukáš dočkal gólu. Na levém křídle úřadoval tradičně Láďa, který se znatelně lepší a až odhodí svůj strach ze soubojů a hry tělem, bude ještě silnější. I Láďa se dočkal svého gólu. O zbytek gólů se postarali Matyáš a Filip shodně s 5 góly a tradičně Otík, který se stal s 11 góly nejlepším střelcem turnaje. Během turnaje jsme hodně apelovali na děti, aby si přihrávali, protože do konce sezóny nás čeká přechod na více kombinační hru, což odpovídá věku našich svěřenců. Mistrem přihrávky je vedle Lukáše, Denise, Šimona a Filipa, především Luka a proto byl po právu zvolen nejlepším hráčem týmu.

Tento víkend jsme absolvovali turnaj v Jesenici, kde ročník 2011 stavěl dva týmy za podpory Honzíka a Matyáše z ročníku 2012. Hned na úvod turnaje se střetli naše dva týmy, které byly rozdělené tak, aby byly co nejvyrovnanější. Pojmenovali jsme je Fotbalová akademie Jiřího Novotného (Fajňáci) a Viktoria Vestec (Viktoriáni). Vyrovnanost obou týmů se potvrdila, když Viktoriáni vyhráli těsně 2:1.

I v dalších zápasech šli Viktoriáni od výhry k výhře. Hradišťko 8:0, ČAFC 4:1, Jesenice A 5:0. Pozice jsme sice velmi točili, ale dá se říci, že o obranu se staral Nikolas (1 gól) a Míša (2). V bráně se střídal Oleg a Šimon, který 4x skóroval a jednou dokonce z pozice brankáře! Zbytek týmu tvořili Dan, Luka, Otík a Matyáš.

Stejně tak Fajňáci kráčeli turnajem bez ztráty bodů. ČAFC 2:1, Jesenice A 1:0, Jesenice B 2:1, Hradišťko 4:0. V bráně se střídali skvělý Alex, Honzík (1) a Lukáš. Obrana byla především na Denisovi, který jednou i skóroval. David B. sice nedal gól, ale svou práci v poli si odvedl velmi svědomitě! Gólu se dočkal David K., který se ze začátku turnaje trochu hledal, ale zápas od zápasu se zlepšoval. Viktor tradičně patřil v poli k oporám týmu, makal každou sekundu a dočkal se také gólu. Střelecky i herně táhli tým především Láďa a Filip, který ale bohužel spálil mnoho šancí a skóroval dvakrát. Nejlepším střelcem týmu se stal Láďa se 3 trefami.

Ještě Vám ale dlužím jeden výsledek a to poslední souboj Viktoriánů s Jesenicí B. Možná jsme soupeře trochu podcenili a po poměrně lehkém turnaji, jsme se předčasně spokojili s vedením 1:0, když 5 minut před koncem soupeř vyrovnal. Do hry šli tedy ti nejlepší, kteří víceméně zahřívali střídačku. 3 minuty před koncem se po rohu soupeře odrazil míč o Míšu do naší sítě. S tím Oleg v bráně nemohl nic dělat a i pro Míšu to bylo dost složité. Najednou jsme prohrávali s naším rivalem 2:1 a báli se o celkový výsledek na turnaji. Hala začala bouřit, za což rodičům moc děkujeme, protože asi právě to dohnalo naše kluky s Míšou k heroickému výkonu. To byly 3 minuty, kvůli kterým fotbal tak milujeme! Celá pětka ve složení Míša, Šimon, Luka, Otík a Oleg v bráně si zaslouží velkou pochvalu. Bojovali jako lvi a dvěma góly Otíka zápas otočili!!!

Na turnaji v Jesenici jsme dominovali a získali zlatou i stříbrnou medaili. Luka dal během turnaje sice jen 1 gól, ale rozhodnutí pořadatele, kdo získá cenu nejlepšího hráče turnaje, potvrdilo naší týden starou volbu. Luka se stal tedy nejlepším hráčem dne a Otík za 13 gólů opět nejlepším střelcem. Byla to ovšem týmová práce a tak nezbývá než všem poděkovat – hráčům za obětavý výkon i rodičům za podporu!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace