Úvod » Jak se hrálo

Bronzový víkend FAJN 2011

publikováno 27.01.2019

27.1.2019 – Tento víkend jsme s ročníkem 2011 absolvovali dva turnaje. V sobotu v Černošicích jsme začali skvěle. O vítězství 3:0 nad týmem FAAZ B se postarali svými góly Lukáš, Oleg a David K.. Proti áčku FAAZu jsme sice neuspěli, ale třetí zápas proti Broumům pro nás dopadl velmi šťastně, když Lukáš rozhodl 5 sekund před koncem o našem vítězství 1:0. Lukáš se v tomto turnaji ukázal jako správný leader a rozhodl i další utkání proti FAAZ C. Nutno dodat, že ho podporovali vedle již zmíněných skvěle hrající Viktor. Základ naší obrany tvořil Vilík a Nikolas, který se v posledních dvou utkání rozehrál ke skvělému výkonu. Útok podporovali benjamínek Marek a Dan. O bránu se tentokrát staral Otík. Bylo jasné, že v posledním utkání půjde o přímý souboj o stříbrnou medaili proti Milínu. Zásluhou Olega jsme se ujali vedení, ale soupeř vyrovnal. I přesto, že jsme v tomto zápase poslali do pole Otíka a utvořili silnou lajnu Viktor, Lukáš, Otík, tak to nakonec ke kýženému gólu nevedlo i přesto, že jsme měli převahu. Po remíze 1:1 se ze stříbra radoval díky lepšímu skóre soupeř. Přesto byl bronz pro naše kluky, z nichž většina začala s fotbalem v září, velkým úspěchem a povzbuzením do dalšího tréninku.

V neděli jsme vyrazili v nejsilnějším složení s jedinou významnější omluvenkou od Filipa a Ládi do Mělníka. Věděli jsme, že nás čekají silní soupeři. První dvě utkání s Pragovkou a Slanými skončili remízou. Praga byla silná, ale na Slaný jsme měli a půl minuty před koncem nám rozhodčí neuznal gól. Nálada v šatně nebyla dobrá a před sebou jsme měli Bohemians 1905, se kterými jsme tuto sezónu již dvakrát prohráli a pro kluky je to vždy prestižní záležitost.

Hned na úvod zápasu jsme obdrželi gól, ale naštěstí za nás ještě během prvního střídání skóroval Luka a Matyáš. Vedení 2:1 nám ale nevydrželo dlouho a za stavu 2:2 se hrálo až do poslední minuty. Remíza s Bohemkou pro nás byla přijatelná, ale Otík byl proti a uzavřel stav na konečných 3:2! Najednou byla atmosféra v šatně fantastická, jak po vítězném turnaji.

Dle ostatních výsledků jsme měli dojem, že nejhorší máme za sebou a že můžeme turnaj dotáhnout alespoň ke stříbrné medaili. To byl ovšem omyl, protože se turnaj začal pěkně zamotávat. První díl zápletky jsme bohužel zařídili my, když jsme prohráli s domácím Mělníkem 3:2. Nejdříve se soupeř dostal do vedení, ale my jsme stav góly Luky a Otíka otočili a zdálo se, že jsme převzali zápas pod svou kontrolu. Soupeř nás ovšem zaskočil, vyrovnal a nakonec i vyhrál. Zase jsme byli po psychické stránce dole a to jsme ani netušili, že případná výhra nad Mělníkem by nám zajistila vítězství v turnaji, protože i Bohemka ztratila body proti Neratovicím a i ostatní soupeři ztráceli navzájem body mezi sebou.

Čekalo nás poslední utkání, které bylo i posledním zápasem turnaje. Bylo jasné, že s Neratovicemi bojujeme o bronz. Tentokrát už se naštěstí žádné drama nekonalo. Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou, vyhráli jsme 4:1 a radovali se z bronzu.

V týmu nastoupili Lukáš a Viktor. Oba jsou velkými dříči! Viktor jednou skóroval a Lukáš předvádí skvělou techniku. Oba ale pokulhávají v plnění svých úkolů na hřišti ohledně svého postavení. Míč je příliš přitahuje, takže se často ocitají, tam, kde nemají být a odkrývají tím soupeři volný kus hřiště, kde chybí. Obranu tvořil tradičně Denis a Míša, která ze svých správně načasovaných útočných výpadů vytěžila jeden gól a odehrála skvělý turnaj. Skvělý výkon předvedl Šimon. Odebere hodně míčů, nenechá přes sebe nikoho projít a pěkně nahrává. Často se mu ovšem stává, že míč bezhlavě a naslepo zakopává. Matyáš se tentokrát dočkal gólu a jeho střely jsou pro soupeře velmi nebezpečné, potřebuje ale přidat na důrazu. Otík skóroval 3x, začal konečně nahrávat, obětavě se vracel a podporoval obranu, přesto mu něco do jeho nejlepší formy chybělo. V poli byl nejlepší Luka, který se stal nejlepším střelcem týmu a po technické stránce se vyrovnal komukoliv na turnaji. Největší naší hvězdou dne byl asi Honza, který bez ohledu na delší tréninkový výpadek chytal úžasně a mnoha gólům zabránil. Navíc přidal skvělou rozehrávku a novinkou jsou jeho časté, ale bezchybně načasované výběhy, díky nímž zabránil mnoha nebezpečným protiútokům. Úžasný výkon a po právu nejlepší hráč týmu i přesto, že naše výsledné skóre 10:7 nebylo takové, na jaké jsme zvyklý.

Všem klukům i rodičům moc děkujeme, byl to totiž po psychické stránce velmi náročný turnaj. Kluci a Míša jsou ohromný bojovníci a dříči, ale na slzách potřebujeme rozhodně ubrat!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace