Úvod » Jak se hrálo

Zlato z Neratovic pro FAJN 2011

publikováno 03.03.2019 (aktualizováno 06.03.2019)

3.3.2019 – Víkend začal sobotním turnajem v Radotíně, kde jsme v prvním utkání narazili na Dolní Chabry. Náš tým byl složen z poloviny z ročníku 2012 a soupeři Chaber byli v průměru o hlavu větší, přesto jsme prokázali lepší techniku a zápas dovedli k výhře 3:1 díky dvěma gólům Honzíka. Pak přišla ovšem studená sprcha v podobě dvou proher se silnou Příbramí 0:7 a FAAZem B 0:4. O medailové boje jsme přišli, ale z šoku jsme se naštěstí dostali. Prvního soupeře FAAZ C jsme porazili 5:2, když se o vítězství nejvíce přičinil dvěma góly Filip R.. Posledním utkáním turnaje pro nás byl boj o 5. místo opět s Dolními Chabry. Tentokrát bylo utkání vyrovnané a napínavé, když chvíli před koncem dotahoval Nikolas stav na konečných 2:2. Niky dal v tomto utkání oba góly a z našich střelců byl na turnaji se 3 góly nejproduktivnější. Po nerozhodném stavu museli rozhodnout  penalty. Za nás dali gól všichni tři střelci: Láďa, Matyáš F. a Niky. Jeden ze soupeřů minul, takže jsme obsadili 5. místo. Jednu formaci tvořili kluci ročníku 2012 Marek, Filip, Matyáš a Honzík. Druhá lajna byla složená z Káji, Ládi, Nikolase, Liama a David B..

V neděli nás čekal velmi dobře obsazený turnaj v Neratovicích, který se hrál nezvykle systémem 3+1. Důvod byl jasný: utvořit na hrací ploše dvě menší hřiště, aby měl turnaj pěkný spád, což se skvěle povedlo. Hrací doba byla prodloužena na 20 minut, takže si kluci zahráli dosyta. V prvním utkání nás čekali domácí Neratovice. V zápase jsme se rychle ujali vedení díky hattricku Filipa, ale nakonec nám soupeř dýchal na záda a tak jsme byli rádi za hubené vítězství 5:4. S dalším soupeřem Slanými jsme naposledy remizovali a tentokrát nám jejich sestava přišla ještě silnější. Naštěstí se Luka blýskl svými 4 góly a my se mohli radovat z vítězství 7:4, které se nakonec ukázalo tím nejdůležitějším vítězstvím, protože Slaný porazili zbytek soupeřů včetně Bohemians Praha.

Následovalo lehčí vítězství 8:1 proti FA Praha a pak náš prestižní soupeř Bohemka, se kterou jsme loni 2x remizovali a tuto sezónu 2x prohráli a jednou vyhráli. Zápas se Bohemce skvěle povedl. I přesto, že hra byla vcelku vyrovnaná, byli jsme potrestáni za každou chybu a výsledné skóre 2:7 není příliš lichotivé. V tabulce byla ovšem situace poměrně vyrovnaná. My, Slaný a Bohemka s jednou prohrou, ale vzájemné skóre hrálo ve prospěch Bohemky a nám byl souzen bronz. My jsme svůj kus práce dotáhli, když jsme porazili Nymburk 7:4, ale Bohemce se tento úkol nepodařilo splnit, když zaváhali právě proti Nymburku, čímž nám darovali vítězství v turnaji a sami se připravili o medaili. Vznikl tím zajímavý paradox. Na dvou turnajích v této sezóně jsme na turnaji prohráli s Bohemians a zároveň jsme dokázali tyto turnaje vyhrát. V Mělníku se stal pravý opak – Bohemku jsme porazili, ale turnaj ovládla Bohemka. Za dva týdny bude tento příběh pokračovat ve Zbuzanech.

Bránu hájil skvělý Honza a dodával našim borcům v poli jistotu. 3x se trefil Viky, jehož důraz a aktivita je pro tým velmi důležitá. Otík tentokrát zaznamenal 4 trefy. Otík se často vrací a nahrává, což týmu velmi pomáhá, ale v osobních soubojích i střelbě byl již v lepší pohodě. Ve skvělé formě je Šimon, což potvrdil 5 góly. Do své pohody se již také dostal Filip. Rozděluje přihrávky, pohyb se mu zlepšil a dává góly. Tentokrát 7 gólů! Volba nejlepšího hráče turnaje tentokrát probíhala tak, že každý trenér zvolil 3 hráče z celého turnaje. Nejvíce hlasů napříč týmy získal Luka, který tentokrát skóroval 10x! Už to není jen rychlost, aktivita a skvělá technika, už je to i hromada gólů!

Návrat z turnaje jsme doplnili o návštěvu Lukáška, který se zotavuje po těžším úrazu. Kluci mu dali pohár a přivezli medaili, bylo to hezké…

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace