Úvod » Jak se hrálo

Vestec 2010 a 2011 řádil v Radonicích

publikováno 02.05.2019

1.5.2019  –  Dva ročníky 2010 a 2011 vyrazili na silně obsazený turnaj Jiřího Maška v Radonicích u Prahy. Ve startovní listině byly týmy jako Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, Praga, Chomutov, Neratovice, Nymburk, Viktoria Žižkov a například i německý Quelle Furht. Z 24 týmů bylo 8 týmů ročníku 2011 a ostatní 2010.

Starší fajňáci prošli skupinou jak nůž máslem s neuvěřitelným skóre 27:1, když postupně rozstříleli Viktorii Žižkov, Chomutov, Xaverov, Neratovice a Benátky nad Jizerou. Čekali jsme, co v prvním zápase předvede Viktorka. Ne ta naše, tu známe a víme, co umí. Ale ta Žižkovská! Nutno konstatovat, že tak slavné jméno bylo pro kluky soupeřem jen do prvního gólu. Potom už nebylo, co řešit a kluci pohodlně dokráčeli k vítězství. Další dvě utkání jsme odehráli proti klukům o rok mladším, a zápasy to byly pěkné. Hlavně nás potrápilo mužstvo z Chomutova, které hrálo pěkný fotbal, ale konec zápasu jim trochu utekl gólově. I tak mají naše uznání! V ostatních utkáních už to bylo proti stejně starým klukům z Neratovic a Benátek a opět v režii našich hráčů. Po předvedené hře v každém utkání ve skupině si kluci postup do finálové skupiny opravdu zasloužili.

Mladší borci s podporou dvou hráčů z ročníku 2010 Matoušem a bránu hájícím Ondrou bojovali v každém zápase až nadoraz. Jejich soupeři byli až na Spartu o rok starší. Výsledek 2:1 se nám stal na tomto turnaji osudným. Nejdříve jsme porazili Aritmu 2:1, pak jsme utrpěli debakl se Sadskou 0:4. Naším cílem bylo 4. místo ve skupině, takže jsme doufali v ještě jedno vítězství. To přišlo hned v dalším zápase nad kluky z Březíněvsi 2:1. Pak následoval prestižní zápas se Spartou. Kluci s Míšou odehráli i přes prohru 0:2 zápas se ctí a vztyčenou hlavou. Na šance byla hra vyrovnaná, ale bohužel nám to tam nepadlo. Situace v tabulce se ale tak zamotala, že jsme šli do posledního zápasu s Nymburkem s vědomím, že výhra nám zajistí dokonce 2. místo ve skupině. Opět zabral náš oblíbený výsledek 2:1 a my už jsme věděli, že jsme dosáhli obrovského úspěchu, protože jsme se ocitli ve skupině, o 5-8 místo. Bylo jasné, že z týmů 2011 budeme za Spartou druhý nejlepší a druhý tým Sparty, stejně jako Mladá Boleslav nebo např. Chomutov skončí ve výsledkové listině až za námi.

Trochu jsme se sice obávali, že ve skupině o tak dobré umístění se setkáme s příliš silnými soupeři, ale neměli jsme co ztratit. V prvním zápase proti Vyšehradu jsme se ujali vedení, ale soupeř po chvíli vyrovnal. Naštěstí jsme se opět posunuli ve skóre o jeden gól dopředu a náš osudový stav 2:1 jsme udrželi až do konce. Do tohoto momentu jsme měli za 6 zápasů skóre 8:10, a přesto jsme z toho vytěžili 4 vítězství! Všechny naše góly střelil Otík s Lukou. Pak ovšem přišel zápas, ve kterém jsme rozstříleli Neratovice 7:1. Otík s Lukou opět zařídili první čtyři góly během jednoho střídání a tak zůstali po zbytek zápasu na střídačce, aby soupeře mohla dorazit druhá lajna. Lukáš se trefil 2x a Matouš 1x.

Za tým mladších tvořili obranu v první lajně Denis a Maty. Oběma se turnaj povedl. Skvěle bránili a zásobovali útok přihrávkami. Ve druhé lajně byla fantasticky hrající Míša a Filip, na kterém byly čarodějnice trochu znát :-D Víme ale, že až se příště dobře vyspí, bude zase úžasný! Druhý útok hrál ve složení Lukáš (2 góly) a Matouš (1). Oba měli pomalejší začátek, ale později se rozehráli, což potvrdili i svými góly. Tým střelecky táhla spolupráce Luky (4) s Otíkem (8). Pokud bych měl být k našemu týmu trochu kritický, pak musím upřímně říci, že tak skvělý výsledek jsme dosáhli díky těsným výhrám 2:1. Asi bychom tolik výher nedosáhli bez brankářského démona Ondry. Pane Zemane děkujeme! Ondra odehrál skvělý turnaj, byl naší oporou a chytil mnoho gólů. Rozehrávky jsme na tomto turnaji nemuseli skoro řešit. Ondro za ročník 2011 děkujeme!

2010ky čekali ve finálové skupině vítězové ostatních skupin, Sparta 2011, Xaverova a německé druhé mužstvo Fuerthu. Kluci začali skupinu o medaile výhrou nad Xaverovem 5:2, výsledek se nerodil lehce, ale kluci zabojovali a dotáhli utkání do vítězného konce. Ve druhém utkání nás čekal duel se Spartou, které jsme měli za své mladší kamarády, co oplácet. Po tuhém boji skončil zápas opět 2:0, ale tentokrát pro Viktorii Vestec! Krásný zápas se šťastnějším koncem pro naše kluky. Štěstí se přehouplo na naší stranu až po tuhém boji. Podle nás to bylo hezčí utkání než zápas o prvenství s Němci.

Bylo jasné, že se v posledním zápase turnaje utkají mladší borci o 5. místo se skvěle hrajícím týmem Quelle Fuerth a na vedlejším finalovém hřišti opět tým Quelle Fuerth také proti Vikorii Vestec.  Pro Vestec to bylo skvělé vyvrcholení turnaje. Soupeři z Německa byl velmi zdatní, ale naši borci odehráli naprosto vyrovnané duely. Ročník 2011 prohrál těsně 0:1, když náš tlak bohužel nevyústil ve vyrovnání. Na finálovém hřišti se Viktoriáni ujali vedení, ale soupeř vyrovnal, což mu stačilo k vítězství na turnaji, které těsně před koncem potvrdil i vítězným gólem.  Finálový duel byl zápasem pouhého překopávání německým brankářem přes celé hřiště a šťastným doklepáváním. Přesto jsme se mohli radovat. Stříbro a 6. místo mladších kluků je skvělou vizitkou na takto silně obsazeném turnaji. Skandování „Viktóóórka Vestec“ znělo areálem v Radonicích často a velmi nahlas, za což byl náš fanklub odměněn pořadateli bednou zeleniny.

Kluci díky všem, kteří jste se o krásné umístění postarali!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace