Úvod » Jak se hrálo

Bronz na Sedra Cupu, zlato z Kopačky

publikováno 05.05.2019

5.5.2019 – V sobotu hrálo šest našich fajňáků turnaj Sedra Cup za účasti týmů jako jsou Slovan Liberec, FK Jablonec, Dukla Praha, Viktoria Žižkov, Benešov, Neratovice, Kolín… Hrálo se na 4 brány, na menším hřišti a jen ve třech bez brankáře. I hodnocení turnaje bylo specifické. V základní skupině hrálo osm týmů o to, kdo dá více branek. Žádné body, žádný rozdíl ve skóre, jen góly.

Tým ve složení Otík, Luka, Míša, Filip, Viktor a Šimon zvládli první tři zápasy zdárně. Porazili Liberec 8:3, Duklu 6:3 a Benešov 8:3. Proti druhému týmu Liberce jsme těsně prohráli 5:6 a pak přišla remíza s Neratovicemi 7:7.

Pořadatelé výsledky nezveřejňovali, jen občas ukázali na velkoplošné obrazovce průběžnou tabulku. Pohled do ní nás ovšem příliš nepotěšil. V počtu vstřelených gólů jsme byli až šestí a na nejlepší tým nám chybělo 18 gólů. Tušili jsme ale, že poslední dva soupeři dostávají od soupeřů velkou nadílku, tak jsme se pustili i my do práce. Kolínu naši borci nastříleli 21 gólů. To nás posunulo na druhé místo ve skupině a ztráta se zmenšila na 9 gólů. V posledním kole jsme rozstříleli Viktorii Žižkov 19:3.

Celý turnaj byl ve velkém tempu s pár krátkými pauzami, výsledky nebyly nikde k nahlédnutí. Všechny týmy se shromáždili před obrazovku, kde se po chvíli napětí zobrazily výsledky. My jsme tu ztrátu smazali a i pomocné kritérium méně obdržených branek nás mělo posunout do finále turnaje. Pořadatel bohužel udělal chybu a do výsledků započetl jeden přátelský zápas na postranním hřišti, což posunulo do finále místo nás tým Liberce. V ten moment s tím nešlo nic dělat, protože kontrola byla v těchto netransparentních podmínkách nemožná…dopočítal jsem se až doma. V boji o bronz jsme rozdrtili druhý tým Dukly 11:3. Děti si turnaj i pěkný slavnostní ceremoniál moc užily a skvěle si zahrály. Lehká pachuť hořkosti bude ráno pryč. :-p

V neděli nás čekal další díl Kopačky, ve které máme již 43 bodový náskok. Tentokrát se hrálo v Jirčanech, kde na nás čekalo na náš vkus poměrně malé hřiště. První zápas jsme se rozjížděli opět trochu pomalu, ale vydřeli jsme těsnou výhru 3:2 proti Jesenici, když zápas rozhodl Matyáš F. svými dvěma góly. Druhý duel s Kunraticemi jsme měli pod kontrolou a dovedli jsme ho k výsledku 5:2.

Pak nás čekali domácí Jirčany, které nastoupily v plné síle. To se na Kopačce příliš často nestává, protože tito šikovní kluci hrají většinou mistrák s o rok staršími hráči. V našem týmu chyběli opory ze sobotního turnaje, jen Otík přijel fandit a tak jsme jeho služby přeci jen pro tento duel využili. Skoro celý zápas hrál tým ve složení Denis, Matyáš B., Otík a Lukáš, kterého později vystřídal Matyáš F.. Síla soupeře byla znát a tak jsme byli rádi, že jsme se díky Matyášovi B. ujali vedení. Pak přišel ovšem výkop Jirčanského brankáře rovnou do naší brány. Po mírných sporech o tom, že brankář nesmí vykopávat přes půl a jejich tvrzení, že to bylo ze hry, jsme gól přijali jako fakt. Přišla naše odpověď v podobě dělovky Denise. Soupeř opět odpověděl svým klasickým způsobem, když po rozehrání na půlce ihned vypálil do šibenice. Že by to malé hřiště byl nějaký záměr? Naštěstí o výhře 3:2 rozhodl opět Denis, jehož střela byla tečovaná soupeřem a pro brankáře se stala nechytatelnou.

V dalším zápase jsme porazili Průhonice 4:1 a nejsnadnějším utkáním byla výhra 9:1 nad Dolními Břežany. V tomto zápase se trefil Lukáš 4x a Filip R. 2x. Bez prohry jsme turnaj opět ovládli a budeme to chtít zopakovat i příští týden na domácí půdě.

Tým hrál ve složení Honza v bráně, Liam, Vilík, David K. (1 gól), Filip R. (2), Matyáš B. (3), Denis (3), Otík (4), Matyáš F. (5) a Lukáš (6). Náš náskok narostl na 48 bodů. Do konce Kopačky zbývají 4 kola, takže je ve hře ještě 60 bodů, ale o našem vítězství asi již nikdo nepochybuje. Všem klukům moc děkujeme za obětavé výkony a rodičům za podporu!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace