Úvod » Jak se hrálo

Další dva úspěšné víkendy FAJN 2011

publikováno 19.05.2019

19.5.2019 – Před týdnem se konala Kopačka v našem domácím prostředí ve Vestci. Byla zima a mrholilo. Jeden z hráčů se musel na poslední chvíli omluvit a tak jsme z fanoušků vybrali Matyáše Ficla, kterého jsme bleskurychle převlékli do dresu a tatínek upaloval pro kopačky.

Turnaj pro nás nezačal dobře, když jsme nečekaně prohrávali s Jesenicí 0:2 a museli jsme zabrat ze všech sil, abychom výsledek na konečných 3:2 otočili. Pak už jsme zápasy kontrolovali a s přehledem vyhrávali. Konečné skóre bylo 29:5.

Další napínavý moment nastal při vyhlašování výsledků, když se zjistilo, že nejlepší střelci turnaje jsou s 10 góly náš Otík a Jesenický Kryštof. Následoval rozstřel, ve kterém Otík vsítil všechny tři své penalty a sám jednu chytil, takže si pohár pro nejlepšího střelce mohl převzít on.

Bránu hájil Šimon, obranu tvořili především Míša a Denis (1). Hru v naší silné sestavě si vyzkoušel Kája, který nás moc potěšil. Byl aktivní, rychlý a měl přesné přihrávky. Benjamínek Matyáš se jako vždy neztratil a 2x skóroval. O góly se starali krom Otíka z pozice obránce Filip (5), Lukáš (6) a také často z pozice bránícího hráče Láďa (7), který byl naší jasnou volbou za ocenění nejlepšího hráče týmu.

Další díl Kopačky se odehrál tuto neděli v Kunraticích. Hlavní opory týmu hráli den předem na Karlštejně, takže polovinu týmu utvořili borci ročníku 2012: Marek, Honzík, Matyáš F. a poprvé mezi staršími David V.. Davidy se to v sestavě jen hemžilo – za ročník 2011 nastoupily David K. a David B.. Sestavu doplňovali Kája, Oleg a Liam. Kluci hráli ze všech sil a zvládli porazit Dolní Břežany, když celý zápas dotahovali skóre a v posledních sekundách se dokázal David V. neuvěřitelně trefit přímo z rohu.

Další body jsme uhráli v zápase proti Kunraticím. Kluci to za stavu 0:3 nezabalili a dokázali vyrovnat díky dvěma brankám Matyáše. Matyáš patřil společně s Honzíkem k nejlepším střelcům týmu – oba dali 4 góly. Honzík navíc fantasticky chytal proti silným Jirčanům. Všechna čest! Nejlepším hráčem týmu byl zaslouženě zvolen Kája. Sám se nabídl do obrany a vzal to skutečně velmi zodpovědně. Byl všude, jeho rychlost je výborná a navíc neztrácí míče, protože dokáže přesně přihrávat.

Za výhru a remízu jsme získali 5. místo, ale bylo fajn pozorovat, jak se mladí kluci prosazovali. Vůbec nepochybuji o tom, že příští rok budou bojovat o celkové prvenství, tak jak se to povedlo tento rok nám. To jsme mohli už s matematickou jistotou prohlásit v polovině turnaje ve Vestci, kdy do konce ročníku zbývaly tři turnaje. Není se čemu divit, když jsme během prvních osmi turnajů tj. 43 zápasů ztratili jen dva body!  Pohled na naše skóre 234:41 je také impozantní. Z toho vychází, že naše průměrné skóre na zápas bylo 5:1!

Tento víkend nás čekala ještě daleko větší výzva v podobě sobotního turnaje pro ročník 2010 na Karlštejně, kam jsme poslali kromě Luky a Šimona to nejlepší, co máme. Rozdíly v týmech byly dost velké a tak se nám povedlo první dva soupeře vysoko porazit. Zlíchov jsme rozstříleli 17:0 a Karlštejn dokonce 24:0. Naštěstí další zápasy svou kvalitou již splnily naše očekávání.

I když jsme se proti Vlašimi ujali vedení, soupeř dvakrát vyrovnal. Ve druhém poločase se to již zlomilo, takže jsme vyhráli 6:2. Další soupeř Ruzyně byl ještě silnější, když se rychle ujal vedení 2:0. Přesto jsme cítili, že máme více ze hry. Hodilo se nám, že na tomto turnaji trvali zápasy 20 minut. Když jsme skóre vyrovnali přišel další gól soupeře a do konce zápasu už moc nezbývalo. Naštěstí Otík rozhodl o našem těsném vítězství 4:3.

Tím jsme vyhráli skupinu a čekalo nás čtvrtfinále. Prohra by znamenala konec na turnaji! Navíc naší sestavu musela opustit kvůli jiným povinnostem Míša a Denis se zranil. Zbylo nám sedm hráčů a příjezd Luky nakonec také nevyšel.

Čekali jsme díky našemu vítězství ve skupině slabšího soupeře, ale Vodňany zase tak slabé nebyly, jak by možná konečný výsledek 4:1 naznačoval. Stav byl dlouho 2:1, až konec vyzněl jasněji pro nás.

V semifinále už šlo do tuhého. Neznámá vesnice Zbuch má skvělý ročník 2010. Opět jsme celý zápas dotahovali a soupeři byli tak urostlý, že už jsme ani nedoufali, že se to i tentokrát povede. Zápas skončil 3:3 a musely rozhodnout penalty. Za nás se nemýlil Matyáš, Otík i Láďa, ale ani soupeř nechyboval. Dalším naším střelcem byl Filip. Brankář si už šáhl a vytlačil penaltu do tyče. Míč naštěstí skončil v síti. Pak přišla velká chvíle Honzy, který lapil střelu a my se mohli začít radovat z postupu do finále, kde na nás čekal Spartak Příbram.

Finále bylo pravým opakem semifinále. Tentokrát jsme tahali za silnější konec provazu my. Dostali jsme se do vedení 2:0, následně i 4:2, ale soupeř dokázal vyrovnat na konečných 4:4 a opět přišly na řadu penalty. Tentokrát se naši střelci do jednoho zmýlili. Tekly slzy, ale my jsme  kluky upřímně utěšovali, protože nám bylo jasné, že jsme na turnaji uspěli. V základní hrací době jsme neprohráli a naše skóre bylo 62:13!

Vedle zmíněné Míši, Denise a Otíka byli v sestavě Lukáš, Láďa, Filip a Viktor. Všichni hráli skvěle! Po zdravotních potížích hájil bránu opět Honza a nutno dodat, že na něm pauza nebyla vidět. Chytal skvěle! Do Salzburgu bude určitě zase ve své TOP formě. Tentokrát bych chtěl vyzdvihnout výkon Matyáše B., ze kterého se stal perfektní obránce a navíc jeho střely jsou pro ostatní brankáře smrtící. Jeho nedůraz a malá rychlost jsou minulostí. Na tomto turnaji nám ukázal, co v něm je! Při vyhlášení nás navíc potěšilo ocenění za nejlepšího hráče turnaje, které získal Otík. Můj názor je subjektivní a nerad ho veřejně chválím, ale byl to skutečně jeho turnaj. Dal cca třetinu našich gólů (19) a často právě jeho góly padaly v rozhodujících momentech. Navíc podporuje obranu a daří se mu kombinovat.

Sezóna  vyvrcholí v následujících třech víkendech, kdy nás čekají mega silně obsazené turnaje Zelencup, Vykáň a Mozart Trophy v Salzburgu. Držte palce!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace