Úvod » Jak se hrálo

5. místo na Zelencupu pro FAJN 2011

publikováno 26.05.2019

26.5.2019 – Tuto sobotu jsme absolvovali jeden z nejlepších turnajů v České republice pro 8-leté hráče Zelencup v Českém Dubu. Konkurence týmů tomu naprosto odpovídala. Na turnaj jsme odjeli s 11 hráči v sestavě, abychom si to vyzkoušeli před Salzburgem, kam nás pojede 12.

Ve skupině jsme hráli úvodní zápas proti Mostu. I když jsme skoro celý zápas o gól vedli díky gólům Otíka, nakonec skončil zápas remízou 2:2. Potom jsme čekali těžký zápas proti Benešovu, který nás nedávno porazil. Tentokrát vyznělo utkání jednoznačně pro nás, když jsme vyhráli 5:1.

Možná jsme se nechali moc opojit vítězstvím a úplně jsme zaspali úvod duelu proti Liberci, který s Benešovem prohrál, takže jsme nečekali tak šikovné protihráče. Stav byl 0:3 a my byli dost opaření. Ze spánku nás probudila skvělou ranou z dálky do šibenice Míša. To odstartovalo náš tlak, ale nakonec jsme prohráli 3:4. Liberec ve zbytku zápasů skupině kraloval a probojoval se do finále, kde mu ale Sparta nadělila 12 kousků, aniž by obdržela jediný do vlastní sítě.

Pak přišel pro nás velmi oblíbený a prestižní duel proti Bohemce. V tomto zápase naši odvedli asi nejlepší výkon. Stav 0:1 kluci otočili na 2:1 a v úžasném tempu skončilo utkání remízou 3:3, když Bohemáci museli dotahovat. Z výsledků jsme tušili, že zbylí soupeři by měli být již jednodušší. V napínavých okamžicích hráli jen ti nejlepší a ostatní kluci si moc nezahráli. Bohužel i Dukla byla zdatným soupeřem a tak se tento scénář opět opakoval. Vyhráli jsme těsně 2:1.

V dalším zápase proti Aritmě si již zahráli všichni, protože jsme s přehledem vyhráli 5:0. Jelikož Bohemians také ztratila body, srovnali jsme se bodově na druhém místě skupiny a bylo jasné, že rozhodne skóre. My i Bohemians jsme měli na závěr slabší soupeře. Brankostroj rozjel Otík, když se trefil 4krát. Vítězství 7:0 bohužel těsně nestačilo a tak nám možnost boje o bronz utekla mezi prsty.

Úvod závěrečného boje o 5. místo nám opět nevyšel. Během 3 minut byl stav 0:2. Zúžili jsme sestavu na minimum a tak se o obrat pokoušeli Otík, Luka, Míša, Matyáš, Viktor a Filip. Na chvíli zaskakoval Láďa a Šimon. Náš tým vyvinul velký tlak a zápas otočil na 3:2. Vyhrát v posledním zápase turnaje je vždy radostné. V konkurenci 16 týmů jsme opět prokázali naší skvělou konkurenceschopnost. I přes skvělý výsledek jsme se s rodiči shodli na tom, že výkon byl slabší než jindy. Také z turnaje jasně vyznělo, že jezdit s tak početnou sestavou není dobré pro děti ani pro trenéry.

Za náš tým tedy nastoupili: V bráně skvělý Honza. Svou premiéru na velkém turnaji úspěšně absolvoval Kája a je nutné vyzdvihnout jeho výkon. V obraně byl spolehlivý, nešel přes něj ani jeden gól a dokázal přesně přihrávat. Obrana stála dále na pilné Míše (1 gól), spolehlivém Filipovi (1), Láďovi (1), Šimonovi (1) a nejlepším hráči týmu Matyášovi (3). Maty má momentálně skvělou formu. Nejvíce si ceníme jeho skoro dokonalého rozhodování. Ví, kdy rozehrát, kdy vystřelit a kdy radši zahrát míč do autu. Hlídá si svůj díl obrany a je připraven kdykoliv zahrozit svou skvělou střelou. O útok se starali Lukáš (3), Viky (3), Luka (2) a nejlepší náš střelec Otík, který zařídil polovinu našich gólů, celkem 13.

V neděli jsme absolvovali poslední kolo Kopačky v naší režii, protože poslední kolo budou hrát již hráči ročníku 2012. Důvodem jen shoda termínu s turnajem Mozart Trophy v Salzburgu. Jelikož v neděli ráno přišly dvě omluvenky, doplnil sestavu Lukáš, který si den před tím nezahrál tolik, kolik je zvyklý a Otík, protože druhá omluvenka přišla až hodinu před turnajem.

Prvního soupeře Kunratice jsme těsně porazili 3:2. Pak přišli silné Jirčany. I díky Otíkovi, který chytal, jsme je pěkně potrápili. Stav byl dlouho 0:0, ale ke konci jsme přeci jen dva góly dostali. Pak přišel smolný zápas, když jsme hráli vyrovnanou partii proti Průhonicím a chvíli před koncem jsme obdrželi branku a prohráli 3:4. Duel s Jesenicí byl jednoduchý, protože soupeř měl tolik omluvenek, že neměl nikoho na střídání. Gólově zářil Oleg, který se trefil 4krát a nejvíce se podílel na vítězství 9:1. Poslední duel proti Břežanům jsme zvládli 5:3, což nám zaručilo bronzovou medaili.

Kluci podali skvělý výkon, nikdo nezklamal resp. naopak každý mile překvapil. V bráně se krom Otíka protočili i Alex a Oleg (4). Dále hráli David B., skvěle bránící Vilík a za ročník 2012 Marek, Filip (1) a Matyáš (4). Nejlepším hráčem byl zvolený Lukáš (4), který si po sobotě spravil chuť. Nejlepším naším střelcem se šesti góly byl Otík.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace