Úvod » Jak se hrálo

Na dalším velkém turnaji opět 5. místo (r.2011)

publikováno 02.06.2019

1.6.2019 – První červnový den nás čekal další velký turnaj v konkurenci týmů z Německa, Slovenska a našich předních klubů Viktoria Plzeň, Teplice, Jihlava, Brno atd. Naši borci jeli do Vykáně oslabení o klíčové hráče. Chyběla naše brankářská jednička Honza, obránci Míša s Denisem a úžasný útočník Luka. Trochu jsme tedy krotili ambice našeho rozjetého vlaku, ale hned v prvním duelu proti slovenské Rače naši předvedli skvělý výkon, když s přehledem vyhráli 3:0. Pak nás čekal jeden z favoritů turnaje Sparta Brno. Těžko jsme se prosazovali přes urostlé obránce a tak skončilo utkání 0:2 v náš neprospěch. Brno nakonec vybojovalo stříbrné medaile. Naštěstí si kluci mohli hned v dalším souboji spravit náladu, když rozstříleli Stodůlky 6:2.

Pak přišel zajímavý zápas proti Pardubicím, když jsme opět zaspali začátek a prohrávali jsme 0:2. Kluci ale ukázali svou sílu, získali skvělou zkušenost a souboj otočili na konečných 4:2! Další utkání začalo opačně. Vlétli jsme na Teplice jako vosy a dostali se do vedení 3:0. Zdálo se, že o vítězi je rozhodnuto, měli jsme navrch, ale ke konci utkání nás začali ničit soupeřovi přihrávky za obranu a Šimon v bráně jen těžko čelil častému přečíslení. Konečná remíza nás velmi mrzela, ale o našem druhém místu ve skupině bylo stejně rozhodnuto.

Ve skupině o umístění o 4.-6. místo nás čekal velký soupeř Viktoria Plzeň, která ve své skupině prohrála s německým týmem TSV Reincherzerger/Boxdorf, který nakonec turnaj ovládl. Očekávali jsme podobně nepropustného soupeře jako Brno a během prvních pár sekund jsme dostali gól. Pak se ale k našemu překvapení hra otočila, když dal Otík dva góly a my byli rázem na koni. Stav vydržel poměrně dlouho, ale soupeř vyrovnal a konec zápasu nám vůbec nevyšel, když jsme dostali další tři góly a prohráli 2:5. Přesto nám zůstal aspoň hezký pocit z toho, že příště máme šanci Plzni porážku oplatit.

Poslední zápas je pro celkový dojem dětí velmi důležitý. Náš soupeř Sokolov začal zápas lépe a ujal se vedení, ale náš druhý nejlepší střelec Lukáš vsítil svůj čtvrtý gól na turnaji a vyrovnal. Pak přišla Otíkova kanonáda v podobě 5 gólů, z nichž jeden se Otíkovi povedl nůžkami. Jeho radost byla velká! Jednoznačné vítězství 7:2, nám přineslo opět 5. místo. V této sezóně již potřetí. Přesto si ho moc ceníme!

Kluci si vedli do jednoho skvěle a ukázali, že jsou před Salzburgem ve formě. V bráně si to vyzkoušel Viky, Filip, ale většinu zápasů chytal Šimon (1 gól) a nutno dodat, že chytal skvěle. Především jeho rozehrávky byli velmi cílené a často nahrával i na gól. Svými skvěle načasovanými výběhy zlikvidoval mnoho protiútoků. I přes pár chybiček, které k fotbalu patří, byl ohromnou oporou. Kája opět potvrdil, že se na něj můžeme v obraně spolehnout a párkrát měl už na dosah i gól. Láďa (1) měl dnes svůj den, makal ze všech sil a nevypouštěl souboje. Pokrok zaznamenal i v přihrávkách, ale musí na tom ještě zapracovat. Stejně tak kličky před svou bránou jsou pro tým nebezpečné, ale naštěstí ke gólů do naší sítě nevedli. Je vidět, že srdce ho táhne stále do útoku. Zbylí dva obránci Filip (2) a Maty (1) jsou v úžasné formě. Kluci jsou se svou rolí v týmu pro tuto sezónu smíření a snaží se plnit své úkoly dokonale. Za trenéry jim patří velké díky a velká pochvala. Lukáš ukázal, že se začíná blížit ke své zimní formě. Možná mu pomohla Kopačka, kde se rozehrál a ve Vykáni to zúročil svými 4 góly. Viky měl tentokrát v útoku smůlu, když se ani jednou netrefil, ale pro tým je svou aktivitou velmi cenný. Napadá rozehrávku a vrací se za obranu ve správných momentech. Zabránil mnoha gólům a byl pro tým velmi platný. Škoda, že tak zarputile odmítá roli obránce.

Otík je momentálně ve skvělé formě. Na tomto turnaji vstřelil dvě třetiny našich gólů, celkem 16 a bojoval s pardubickým kanonýrem o cenu pro nejlepšího střelce turnaje, která mu nakonec těsně utekla, ale Otík nemusel smutnit, protože pro pořadatele byl nepřehlédnutelný, takže získal cenu pro nejlepšího hráče turnaje. V takové konkurenci to pro Otíka znamená asi nejcennější dosavadní úspěch.

Náročná příprava na Salzburg je za námi, tak doufejme, že ji pozitivně zúročíme příští víkend. Držte nám palce. Velké díky patří rodičům za to, že akceptují náročný program, investují do naší snahy tolik času a navíc tvoří skvělou partu! Náš závazek je, do příští sezóny vložit i nějaký ten volný víkend ;-)

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace