Úvod » Jak se hrálo

Závěr sezóny se Fajňákům 2011 povedl

publikováno 21.06.2019 (aktualizováno 23.06.2019)

16.6.2019 – Poslední víkend sezóny se pro ročník 2011 nesl ve znamení dvou turnajů. V sobotu hrál tým na Strahově Bohemia Soccer cup. Turnaj mnoha ročníků proměnil Strahov v mraveniště a na nejmladší ročníky zbyla umělá tráva, což ve 30 stupník bylo docela náročné.

V úvodním zápase si naši poradili s Aritmou a následně i s Děčínem. Oba zápasy skončili shodně 5:1. Ve skupině nás na závěr čekalo derby s Jesenicí, která si s oběma soupeři také poradila vítězně, takže se jednalo o boj o vítězství ve skupině. Byl to náš již patnáctý duel v této sezóně a opět skončil našim vítězstvím 4:1.

Semifinálovým soupeřem nám byl Xaverov. Druhá skupina se nám zdála silnější, takže jsme do soupeře vlétli s odhodláním a respektem, ale hned na úvod jsme se ujali pohodlného vedení, které jsme dotáhli k výsledku 5:2 a byli jsme ve finále! Před finálovým zápasem absolvovali kluci s Míšou televizní rozhovor pro ČT, který se stal následný den obsahem Zpráviček na Déčku. Z 5 natočených minut se do reportáže vešlo 10 sekund, když nejvíce reportéry zaujala upřímná zpověď Míši o tom, že hrát s holkama jí nebaví, protože prohrávali, ale s kluky má i radost z vítězství. Nutno dodat, že Míša se na těchto vítězstvích podílí ohromným dílem, je to náš hlavní pilíř obrany, který dokáže často i skórovat.

Náš tým se turnajového vítězství v jarní sezóně ještě nedočkal a nyní ho měl na dosah. Stačilo porazit ve finále turnaje tým Rakovníka. Rakovník byl skutečně ze všech soupeřů nejsilnější a finále se neslo ve velmi vyrovnaném duchu. V první polovině se nám podařilo vsítit gól. Na více jsme se nezmohli, ale naštěstí si soupeř nedokázal poradit s naší obranou ani jednou, takže následovala obrovská radost z toho, že jsme se na závěr sezóny dočkali i zlata.

V bráně se střídali Lukáš s Viktorem. Oba chytali skvěle a pořadatelé zvolili Lukáše nejlepším brankářem turnaje. O obranu se staral Denis, Viky a Míša, která i 2x skórovala. V útoku se střídali Lukáš, Luka a Otík. Otík s Lukou nastříleli oba po 9 gólech a stali se nejlepšími střelci turnaje. Je na nich vidět, že když spolu pravidelně hrají, jde jejich výkon a spolupráce týden od týdne nahoru. V rozstřelu před všemi diváky museli ještě soupeřit v počtu nožiček o to, kdo si odveze sošku na památku. Za podporu na tomto turnaji děkujeme Jirkovi Novotnému, který s námi byl i na lavičce, kde uděloval dětem i trenérům cenné rady a v neposlední řadě potěšil svou přítomností pořadatele turnaje. Moc děkujeme!

Druhý den v neděli jsme absolvovali turnaj v Dobřejovicích, kam se sjelo 8 týmů a hrálo se každý s každým. Na úvod jsme si lehce poradili s Xaverovem 6:0. S domácími Dobřejovicemi už to tak snadné nebylo, když jsme museli skóre obracet ze stavu 0:2 na konečných 6:3. Síla soupeřů se zvyšovala, když jsme proti Zličínu uhráli jen remízu 2:2 a následně čelili silnému soupeři z nedalekého Újezdu, který nám uštědřil první porážku 1:5. Další duel proti Psárům jsme opět otáčeli a i díky mnoha neproměněným šancím soupeře jsme se dočkali vítězství 3:1. Z ostatních výsledků jsme dokázali vyčíst, že v dalším zápase proti týmu ČAFC už začíná jít o medaile. Sestava se musela trochu zúžit a i tak nám to vyšlo jen o vlásek, když jsme vyhráli 3:2. Jistotu medaile jsme ještě neměli a navíc nás nakonec čekali Průhonice, které kráčeli k vítězství v turnaji. Ze začátku jsme s nimi drželi krok, ale po chvíli bylo zřejmé, že bez některých klíčových hráčů jim nedokážeme vzdorovat. Prohráli jsme 2:4.

Přesto nám to nakonec na medaili vyšlo a tak jsme se mohli radovat z bronzu. Navíc paralelně probíhal turnaj jeden proti jednomu, kde jsme měli žhavé želízko v ohni. Otík vyhrál čtvrtfinále 3:1 a semifinále 3:0, takže ho čekalo finále před zraky všech hráčů a diváků. Otík neponechal nic náhodě a mohl se radovat z vítězství 3:1, navíc byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. V bráně se střídali Oleg (2 góly), Lukáš (2) a jednou i Liam s benjamínkem Matyášem F. (2). Dále hráli Dan, David B. a David K. (2). V obraně odehrál skvělý turnaj Liam. Jediný z kluků plnil tuto roli spolehlivě a bez odmlouvání. Bohužel nejde ve fotbale jen útočit. Ostatní byli s pozicí obránce nespokojení a nebo na svou odpovědnost během zápasů stále zapomínali. Obranu tedy podporovali i ryzí útočníci Matyáš, Lukáš a Otík (10).

Máme za sebou krásnou a náročnou sezónu. Na podzim jsme položili základ k vítězství v regionální lize Vítězná Kopačka. V zimě jsme se vydali za hranice našeho regionu, abychom zjistili, že můžeme i dále a tak jsme na jaře absolvovali velké turnaje s týmy z celých Čech i zahraničí. I na nich jsme prokázali svou sílu, když jsme získali zlato (Bohemia Soccer cup), stříbro (Karlštejn r.2010), bronz (Sedra cup), tři 5. místa (Zelencup a 2x Vykáň) a jedno šesté v konkurenci r.2010 (Radonice). Vrcholem sezóny pro nás byla Mozart trophy v Salzburgu, kde jsme vybojovali bronz. Všem hráčům a rodičům moc děkujeme! Máme skvělou partu mezi dětmi i rodiči! Těšíme se na další rok, kdy budou naší prioritou tři soutěže. 1) Svazová soutěž, kde se pokusíme dostat z okresu až na kraj, ale nebude to jednoduché. 2) Minirepublika – tři turnaje na podzim a tři turnaje na jaře. 3) Ondrášovka cup (11.9.), kde je systém postup a nebo konec. Vše začne tradičním FAJN kempem na konci srpna. Užijte si léto, odpočiňte si od fotbalu, ale buďte v pohybu!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace