Úvod » Jak se hrálo

FAJN 2011 postupuje do finálového turnaje Ondrášovka cupu!

publikováno 13.10.2019

Měli jsme sice asi docela štěstí, ale je z toho historicky první postup Vesteckého týmu do finále Ondrášovky!

13.10.2019 – Ve čtvrtek 10.10. čekala ročník 2011 velká zkouška. Po dvou předkolech, ze kterých jsme vždy postoupili z druhého místa, nás čekala kvalifikace Ondrášovka cupu. Poslední krok před možností hrát finálový turnaj 24 nejlepších týmů republiky. Odhaduji, že v našem ročníku se předkol zúčastnilo téměř 100 týmů, kteří našli odvahu porovnat se napříč celou republikou s ostatními.

Některé soupeře již známe a tak nás potěšilo, že hratelné soupeře jsme měli nalosované na začátek. Ovšem člověk nikdy neví, zda hraje s nejlepší sestavou nebo ne. Důkazem byl první soupeř Sokolov, kterého jsme na jaře s přehledem porazili. I tentokrát jsme se dostali do vedení 2:0, ale soupeř byl silný, takže jsme nakonec byli rádi, že jsme po vedení 3:1 uhájili konečný výsledek 3:2. Další soupeř byl Vyšehrad, který byl ve skupině nejslabší. My jsme z toho vytěžili vítězství 7:1. Pak přišli obávaní kluci z týmu Petřín Plzeň, které jsme ale loni těsně 1:0 porazili. Tentokrát to nebyl náš zápas a dostali jsme lekci 1:5.

Věděli jsme, že si můžeme dovolit jen dvě prohry, ale také to, že poslední tři zápasy budou hodně těžké. Naštěstí dalším soupeřem byli slabší Stodůlky a kluci se pěkně rozjeli, když soupeře rozstříleli 8:1. To nám pomohlo v dalším zápase s obávanou Pragovkou, kterou jsme loni viděli, jak dokázala porazit i Slávii. Tento zápas byl ovšem pro naše kluky asi nejlepším výkonem turnaje, což dokumentuje konečný stav 5:1!

Pokud jsme si chtěli nechat druhou prohru na favorizovanou Viktorii Plzeň, bylo jasné, že nás čeká klíčové utkání proti 1.FK Příbram. Bohužel se nám nepodařilo dát první gól, ale Luka skvěle vyrovnal. Pak začal úřadovat z obrany Maty. Zvýšil na 2:1, ale soupeř stav dorovnal. Maty vzal opět odpovědnost do svých rukou, v pravý okamžik vyrazil do útoků, aby se ocitl sám před brankářem a s ledovým klidem přesně zamířil. Pak už plynuly sekundy strašně pomalu a naši se všichni změnili v obránce. Tlak to byl velký, ale naštěstí nás vysvobodila píšťalka rozhodčího, abychom se mohli radovat z vítězství.

Před posledním kolem měli tři soupeři stejný počet bodů: my, Viktoria Plzeň a Praga. Petřín Plzeň a Příbram už byli ze hry venku. V posledním zápase proti Viktorii Plzeň jsme se ze začátku drželi a dostávali se do šancí, ale ani jednu jsme na rozdíl od soupeře nevyužili a za stavu 0:3 se naše hra úplně rozložila. Skončilo to 0:7. Smutný z prohry, ale šťastný za to, že Praga v posledním kole prohrála a my díky lepšímu vzájemnému utkání získali vedle postupu i stříbrnou medaili.

Měli jsme sice asi docela štěstí, ale je z toho historicky první postup Vesteckého týmu do finále Ondrášovky. Naše štěstí i úspěch podtrhuje informace, že například Benešov, který nás ve druhém předkole roznesl 6:0, do finále nepostoupil a Sparta Brno, kterou jsme zatím neporazili, skončili v jihomoravské skupině poslední. Máme se tedy, na co těšit! Nezbývá, než tvrdě pracovat, abychom byli na konci května konkurenceschopní!

Sestavu tvořili: v bráně Honza, v obraně Denis, Maty, střídavě v obraně i útoku Filip, Šimon, Viky a elitní útok Otík, Luka.

Tento víkend jsme také absolvovali první kolo druhé fáze okresního přeboru. Po Ondrášovce jsme akceptovali volný víkend pro některé klíčové hráče, což se projevilo v prvním zápase proti Průhonicím, které nás zaskočili a vyhráli 3:2. S touto ztrátou bodů jsme vůbec nepočítali a nutno dodat, že jsme jí emotivně prožívali. Za nejtěžšího soupeře jsme považovali Dolní Jirčany, které nás čekali ve druhém zápase. Naštěstí se kluci rozjeli, dali první gól a zápas měli pod kontrolou. Vyhráli jsme 3:1. Poslední soupeř Jílové/Kamenný přívoz byl již snadnějším soupeřem a tak si kluci pěkně zastříleli, aby mohli s výsledkem 7:0 odcházet domů s úsměvem na rtech. K našemu štěstí si Jirčany poradili s Průhonicemi a tak se naše prohra nestala bodovou ztrátou, protože máme společně s Průhonicemi a Jirčany stejný bodový zisk a příští kolo začínáme od nuly. Bránu opět hájil Honzík a obranu tvořili Kája, Viky, Niky a Míša. V útoku hráli Lukáš, David, Luka a Otík. V posledním zápase si to ovšem všichni obrátili!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace