Úvod » Jak se hrálo

Bronz z Minirepubliky ve skupině A

publikováno 10.11.2019

Rozhodčí následně ukončil zápas, takže jsme se na sebe dívali s tázavými pohledy: „My jsme fakt porazili Slávii??“.

9.11.2019 – V závěru podzimní sezóny absolvoval ročník 2011 tři turnaje. 

V posledním kole okresního přeboru bojovala sestava ve složení Otík, Luka, Filip, Míša, Kája, Denis, Lukáš, Liam a v bráně Alex. Tentokrát jsme se v zápase proti Průhonicím dokázali vyvarovat porážky, ale byla z toho "jen" remíza. S týmem Jílové/Kamenný Přívoz jsme si bez problémů poradili 7:2. Poslední zápas proti Jirčanům jsme zahájili velmi úderně a skóre se po poločase zastavilo na stavu 5:0. Zdálo se, že je rozhodnuto. Takže jsme prohodili útočníky s obránci, aby si kluci vyzkoušeli i jiné pozice. Bohužel to vůbec neklapalo a skóre se začalo rychle měnit v náš neprospěch. Za stavu 5:3 jsme radši vše vrátili do obvyklých kolejí, ale Jirčanský vlak byl rozjetý a tak jsme byli rádi, že rozhodčí ukončil utkání za stavu 6:5 pro nás. Další ztráta bodů by již znamenala zdvižený ukazováček do posledních dvou kol, které se odehrají na jaře. Takhle je stav tabulky vyrovnaný. My a Průhonice máme 13 bodů a Jirčany 9. Kameňák se bodu ještě nedočkal.

Vedle přátelského utkání v Benešově, kam jel skoro celý tým a hrálo se na dvou hřištích, obstarala závěr podzimní sezóny Minirepublika. Druhé kolo v Českých Budějovicích potvrdilo, že ze skupiny A dosahujeme nejlepších výsledků. Hned na úvod turnaje nás čekala Sparta Brno, se kterou máme zatím vzájemné zápasové skóre 0:2. Tentokrát jsme diktovali hru my a dotáhli jsme zápas k výhře 4:1. V dalším zápase proti Hradišti jsme se rychle ujali vedení 5:1 a trochu se nechali uspokojit. Soupeř se naopak rozehrál, takže jsme museli zase zabrat, abychom si pohlídali výhru 7:5. V posledním zápase skupiny nastoupili JFA České Budějovice v dost slabé sestavě, takže výsledkem byla vestecká střelnice 14:0. Semifinále proti Táborsku nezačalo dobře. Táborsko si skvělými přihrávky došli k vedení 2:0. Naši ihned zvýšili důraz a naprosto převzali zápas do svých rukou. Výsledkem bylo drtivé vítězství 11:3. Až finále přineslo trochu drama, protože SKP České Budějovice se ujali vedení a dokázali brzy odpovědět i na naše vyrovnání. Pak se začali více prosazovat naši borci a vyhráli 4:2, takže jsme získali zlato i na druhém turnaji Minirepubliky ve skupině B.

Tento víkend nás čekala poprvé Minirepublika ve skupině A. Pohled na složení skupiny pro nás byl dost drsný. Benešov, který nám naposledy nadělil prohru 0:6. Petřín Plzeň, se kterou jsme naposledy prohráli 1:6 a nakonec Slavii Praha. Turnaj se konal v Brandýse nad Labem a bylo hnusné podzimní počasí s mírným deštěm. Navíc jsme poprvé hráli systémem 5+1. Ani na tréninku jsme to netrénovali. Jako nejvhodnější adept na novou pozici se zdál být Filip. Má zkušenosti z obrany i útoku, hraje s rozvahou, nahrává a nebojí se ani kličky. Navíc je mrštný a rychlý. Měli jsme v plánu na této pozici vyzkoušet i další hráče, ale Filip se své role ujal tak skvěle, že odehrál na této pozici, celý turnaj bez střídání! Vprostřed hřiště řídil naší hru dopředu i dozadu. Navíc nastřílel mnoho gólů!

První zápas proti Benešovu začal vyrovnanou hrou a my se dostávali do pěkných šancí. První proměnil Filip a navíc přidal i druhý gól. Dvougólové vedení jsme udrželi až do konce a radovali se tak z překvapivého vítězství 3:1. I ve druhém zápase proti Petřínu jsme se ujali vedení 2:0, ale i soupeř měl nebezpečné akce, takže ve druhé polovině utkání vyrovnal. Pak přišel break Petřínu, který hasil Filip skluzem v pokutovém území. I když zasáhl míč a do soupeře nezajel,  protihráč neudržel rovnováhu a skončil na zemi. Byla z toho penalta, plno dohadů, rozhozená koncentrace týmu a prohra 2:4. V této konkurenci ale rozhodně nebyl důvod ke zklamání. Kluci a Míša se moc těšili na zápas proti Slávii. K našemu překvapení jsme se i v tomto zápase ujali vedení 2:0. Slavia postupně vyrovnala na 3:3, ale minutku před koncem rozhodl Luka gólem na 4:3. Ještě před koncem Slávisti vstřelili další gól, ale útočník hrál rukou. Sám se hned přiznal, což bylo velmi fair play. Rozhodčí následně ukončil zápas, takže jsme se na sebe dívali s tázavými pohledy: „My jsme fakt porazili Slávii??“. I přesto, že jsme se později dozvěděli, že se jednalo o B-tým stejného ročníku, naší radost to nekazí.

Ze skupiny jsme tedy senzačně postoupili z druhého místa a v semifinále se utkali s Bohemians. I v tomto zápase jsme se ujali vedení, ale Bohemka stav rychle otočila a za stavu 1:4 se zdálo, že je rozhodnuto. I přesto, že jsme prohráli, ukázali jsme bojovné srdce a dotáhli skóre k výsledku 4:5. Čekal nás tedy boj o bronz, který znamenal odvetu proti Petřínu. Po dvou porážkách a vzájemném skóre 3:10 si asi kluci řekli: "A dost!". Opět začátek zápasu patřil nám, ale náskok z toho nebyl. Soupeř houževnatě dorovnával skóre. Až čtvrtý gól za stavu 3:3 rozhodl o naší výhře a zisku bronzové medaile.

Jelikož jsme měli jen 8 hráčů, protože se Denis ve druhém zápase zranil, museli si všichni velmi otáčet a podíleli se na neuvěřitelném výsledku. Skvěle hrál Šimon, Viky, Míša, Otík i Denis. Luka potvrdil své vysoké technické kvality a dokázal si povodit jakéhokoliv hráče. Jak už jsem zmínil, Filip byl nejlepším hráčem týmu, ale vysoko nad svým dosavadním standardem byl tentokrát i Maty a v bráně Honza. Maty má skvělý přehled o hře, vystihuje přihrávky soupeřů a je schopný se samostatně dostat do protiútoku, které několikrát zakončil gólem nebo vytvořil přečíslení a našel se někdo, kdo to dorazí. Honza měl skvělé zákroky a nevybavuji si žádnou velkou chybu. Rozehrávky už nejsou naší slabinou a v některých pasážích zápasů např. proti Bohemce Honza doslova čaroval! Nezapomeňme na Káju a Lukáše, kteří se na úspěších na Minirepublice také podíleli v předešlých kolech.

Sezónu nelze hodnotit jinak než velmi pozitivně. Postup do finále Ondrášovky a bronz ze skupiny A na Minirepublice, to asi nečekal nikdo! Získané zkušenosti se budou jistě hodit v dalších turnajích. V zimě nás čeká pět halových turnajů ve srovnatelné konkurenci a plno dalších, tak aby hráli všichni dostatečně často. Na jaře bude pokračovat sága o Minirepublice, Ondrášovce a okresním přeboru.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace