Úvod » Jak se hrálo

Po prosincovém útlumu výsledková vzpruha FAJN 2011

publikováno 19.01.2020

Konečné pořadí bylo: 1. Slavia Praha, 2. Viktoria Vestec, 3. 1.FK Příbram, 4. Viktoria Plzeň…

18.1.2020 – Od posledního článku jsme absolvovali 4 turnaje a rozehráli jsme zimní ligu v Záběhlicích. První turnaj ve Zbuzanech jsme zvládli i přesto, že byl skvěle obsazen (Příbram, Viktoria Plzeň, Benešov, Rakovník…). Šahali jsme po vítězství, ale zaváhání v posledním zápase proti výsledkově slabším Roztokám nás ve vyrovnaném turnaji sesadilo na třetí příčku. Nepovedené poslední utkání trochu pokazilo dojem, ale s odstupem nelze turnaj hodnotit jinak než pozitivně. Sestavu tvořili Otík, Luka, Honza, Filip, Míša, Šimon, Viky a Kája.

V posledním víkendu před Vánocemi jsme rozehráli zimní ligu proti Kunraticím a Brandýsku. Oba zápasy jsme vyhráli 7:5 resp. 8:1. O góly se staralo duo Otík Luka, kteří si připsali po 5 gólech. Lukáš zaznamenal 3 góly a trefil se i Oleg a Timy. Zbytek sestavy tvořil Ríša, Honzík, David K. a Dan. Kluci svou úlohu splnili a v příjemné atmosféře si fotbal dosyta užili, protože zápasy trvají 40 minut!

Druhou akcí byl opět turnaj ve Zbuzanech. Konkurence týmů se nám zdála hratelná, takže jsme doufali, že vítězství, po kterém jsme šahali před týdnem, tentokrát ukořistíme právě my. Hned v prvním zápase ale začalo trápení. Stodůlky nás překvapili svou výkonností, přesto jsme měli více ze hry a více šancí. Ne a ne nám to tam padnout. 2 minuty před koncem po faulu Káji přišel přímý kop, který bohužel zápas rozhodl a my prohráli 0:1. Další zápas proti Rakovníku byl opět vyrovnaný a náš útok se stále trápil. Po úporném boji skončil remízou 1:1 a naše šance na postup už nebyly v našich rukách. I přesto, že jsme Jirčany roznesli 5:0, na postup to nestačilo. Se skupinou o 5.-8. místo jsme si sice poradili a skončili na turnaji pátí, přesto jsme měli znovu problémy s Roztoky a byli jsme rádi, že jsme dorovnali dvoubrankové manko na remízu. Turnaj pro nás tedy skončil nejhorším výsledkem, co jsme s touto partou zažili. Na halovém turnaji ročníku 2011 v TOP sestavě jsme nikdy neodjížděli bez medaile! Někteří kluci nebyli po nemoci rozehraní a Otíkovi s Lukou to do brány tentokrát tolik nepadalo. Přesto byl Luka vyhlášen nejlepším hráčem turnaje, což je pro hráče z týmu, který skončil pátý, velká pocta! Vedle zmíněných Otíka s Lukou byli v sestavě Filip, Kája, Denis, Honza, Maty, Míša a Lukáš.  

Do nového roku jsme vstoupili úspěšně. Čekala nás opět zimní liga a turnaj v Dolních Břežanech. Utvořili jsme dva vyrovnané týmy. Na zimní ligu zamířil tým ve složení Filip, Viky, Maty, Míša Lukáš, Kája, David B. a po dlouhé rekonvalescenci po zlomenině nohy navrátivší Láďa. Kluci si nejdříve poradili s Čechií Dubeč 9:2. Druhý zápas už byl vyrovnanou bitvou s Benešovem. Nakonec jsme se radovali z těsné výhry 6:5 my! Po 4 kolech ze sedmi vedeme tabulku bez ztráty bodu.

Druhá parta kluků zavítala poprvé do nové nafukovací haly v Dolních Břežanech ve složení Otík (6 gólů), Luka (3), Honza, Šimon (2), David K. (3), Liam, Niky (2), Ríša (2) a Vilík. Kluci postupně porazili každého soupeře: Dolní Břežany, Viktoria Žižkov, Motorlet, Meteor, Nehvizdy a došli si s přehledem pro zlatou medaili!

Skvěle obsazený turnaj nás čekal tento víkend ve Zbuzanech. Na úvod jsme dostali slabší Zbraslav. Skóre se zastavilo na stavu 11:0! Otík s Lukášem zaznamenali po 4 gólech. Bylo jasné, že druhé utkání bude úplně jiné, čekala nás Slavia Praha. Soupeř byl lepší, ale ze hřiště jsme odešli se ctí. Prohráli jsme 2:4. Skóroval Lukáš a Luka. V dalším utkání jsme měli Stodůlkám, co oplácet, ale soupeř byl tentokrát ve slabší sestavě, takže to odnesl 6:0. Lukáš zaznamenal opět hattrick! Postup ze skupiny nebyl až tak složitý.

Ve finálové skupině jsme svedli velký boj s Příbramí. Do vedení nás dostal Filip, ale soupeř dorovnal. Naše skóre navýšil Lukáš, ale soupeř opět dorovnal na konečných 2:2. Zápas byl napjatý a vyhecovaný. Atmosféru neunesl v bráně Honza. Byl tak rozčilený, že nemohl poslední zápas odchytat. Bravůrně ho zaskočil Viky! V posledním utkání proti Viktorii Plzeň jsme bojovali o stříbro a mohlo hrát roli i skóre. Kluci s Míšou předvedli nejlepší výkon turnaje. Neskutečně obětavý a koncentrovaný výkon vedl po dvou gólech Otíka a jednom Luky k výhře 3:0. Při pohledu na výslednou tabulku jsme si uvědomili, že stříbro jsme vlastně vybojovali proti Slavii. Nikdo ze soupeřů neuhrál se Slavií lepší výsledek. Příbram i Plzeň prohráli 2:7. Konečné pořadí bylo: 1. Slavia Praha, 2. Viktoria Vestec, 3. 1.FK Příbram, 4. Viktoria Plzeň…

Tento turnaj nám spravil náladu, jak výsledkově, tak v herním projevu. Luka byl opět vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Náš nejlepší střelec byl s 9 góly Lukáš, jehož výkon pro nás byl neskutečným překvapením. Lukáš se dostal do skvostné formy a jeho podzimní trápení je pryč. O gól méně měl tradiční střelec Otík. Dále byli v sestavě Filip (2), Viky (2), Šíma (1), Míša, Maty a na vyhlášení už uklidněný Honza ;-)

Nyní nás čekají menší turnaje, ale často s o rok staršími kluky, abychom si nacvičili hru 5+1, která nás čeká v Mnichově a na jarní Minirepublice. Také bychom chtěli dotáhnout zimní ligu k celkovému vítězství. Až v březnu nás čeká opět srovnání s velkými týmy na turnajích v Říčanech a Zbuzanech.  

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace