Úvod » Jak se hrálo

FAJN gesto r.2010 – Děkujeme!!!

publikováno 15.02.2020

Po krásném proslovu brankáře Honzy darovali své medaile svým mladším kamarádům a tak odjížděl domů každý Vestečák s úsměvem na rtech! Děkujeme!!!

15.2.2020 – Od posledního článku jsme odehráli turnaj v Břežanech, kde se představila sestava v bráně Alex, a v poli Míša, Kája, Lukáš, Láďa, David K., Nikolas a David. B.. V prvním zápase jsme nestačili na Břežany a ani ve druhém zápase to nebylo ono, když jsme remizovali se Psáry. Pak už to začalo šlapat a kluci dovedli k vítězství každý další zápas. Porazili jsme Odolenu Vodu, Eugen Link Football Academy a poslední zápas již v sestavě s Otíkem i pozdějšího vítěze turnaje Junior Praha. Turnaj byl tak vyrovnaný, že všechny týmy okusili porážku. Po horším začátku jsme se nakonec dočkali stříbra! Lukáš opět potvrdil, že máme dalšího šutera ve skvělé formě, když se stal nejlepším střelcem turnaje!

Druhá polovina týmu hrála v tomto víkendu Zimní ligu v Záběhlicích, kterou mimochodem hrají i ročníky 2012, 2010, 2009 a všechny před posledním kolem vedou tabulku. My jsme vstupovali do 5. a 6. kola s plným bodovým ziskem. Tým nastoupil ve složení: Otík, Filip, Kája, Timy, Vilík, Adam, Honzík, Oleg a Dan. První soupeř Dukla JM Praha byl bohužel nad naše síly. První poločas jsme prohráli 0:6. Největší slabina byla bohužel v bráně a tak Olega nahradil Filip. Zlepšení se dostavilo, když jsme druhý poločas remizovali 3:3. Celkově sice prohra 3:9, ale aspoň jsme zjistili, že by to mohlo být v příštím zápase lepší, což se také potvrdilo. Xaverov byl sice lepší, ale Filip v bráně doslova čaroval. Útočníci Xaverova museli být již zoufalí a navíc Otíkovi se dařilo v protiútocích a zaznamenal hattrick. Gólu se tento den dočkal i Oleg a Timy. I přesto, že se hrálo většinou na naší polovině, vedli jsme 4:2. Nakonec se soupeři podařilo vyrovnat na 4:4. Svým výkonem potěšili vedle Filipa a Otíka především Kája, který byl pilířem obrany a také Timy, který je rychlý, má důraz a hlavně radost ze hry.

I přes slabý bodový zisk z těchto dvou zápasů jsme stále ve hře o celkové vítězství. Pokud v posledním kole porazíme Králův Dvůr budeme celkovými vítězi zimní ligy. Věřme, že se to povede všem našim ročníkům!

    Zápasy Body
1. Viktoria Vestec 6 13
2. FK Dukla JM 6 12
3. SK Benešov 6 12
4. SC Xaverov 6 11
5. FK Čechie Dubeč 5 7
6. FK Králův Dvůr 6 7
7. SK Slovan Kunratice 6 7
8. FK Brandýsek 7 0

Další víkend jsme zavítali poprvé v této sezóně do Kolodějí. První zápas začal dobře, když jsme se dostali do vedení 3:1. Soupeře Football Academy Praha jsem trochu podcenil  a stáhl ze hry Otíka i Šimona, což se ukázalo jako chyba, když soupeř bleskurychle vyrovnal a my jsme již nestačili odpovědět. Nakonec se ukázalo, že to byl mezi ostatními nejsilnější soupeř a zbytek turnaje se proměnil v devastaci soupeřů a honbu o nejlepší skóre. Kluci si postupně poradili s dvěma týmy Klánovic, s Chocerady a Ostrou. Celkové skóre jsme měli 31:10. Vyhlášení bylo pro kluky tentokrát velmi napínavé, protože netušili, jak to nakonec dopadlo a když pořadatel vyslovil, že na druhém místě je Fotbalová Akademie, klukům už v uších znělo „Jiřího Novotného“, ale oslavu vítězství odstartovalo slovo „Praha“. Bylo tedy jasné, že naše akademie má zlato! Kuriózní bylo, že rozdíl ve skóre byl jeden jediný gól. Nejlepším střelcem turnaje byl se 17 góly (!) Otík, kterého podporovali pilíře obrany Šimon a Liam, druhý nejlepší střelec týmu Láďa (8 gólů), v životní formě hrající David B. (3), skvělý universál Niky (2) a opora týmu v bráně Alex.

Minulý víkend začala naše příprava na turnaj v Mnichově ve smyslu turnajů ročníku 2010. Potřebujeme hrát v systému 5+1. První turnaj v Braníku nám moc nevyšel. Úvodní prohra proti našim starším fajňákům nás moc nebolela. Víme, jak jsou naše dvadesítky skvělí fotbalisti i kamarádi. Chvíli před koncem jsme šahali po vyrovnání, ale míč o kousek nepřekonal celým objemem brankovou čáru. Nedáš, dostaneš se potvrdilo, takže zápas skončil 1:3. Pak přišel smolný zápas proti Admiře. Skutečně jsme měli ze hry více, když jsme stále tlačili. Malá brána nám ale nevyhovuje a navíc nám soupeř utíkal do protiútoků, ze kterých trestal. Výsledné skóre 0:4 jsme si snad ani nezasloužili. Pro kluky s Míšou to byl nepříjemný a nezvyklý pocit. I v dalších zápasech byl pocit ze hry podobný…více ze hry, ale gólová efektivita špatná. Naštěstí jsme zpevnili obranu a dostali jsme ve zbylých třech zápasech jen jeden gól. Bohužel jsme ale na celém turnaji dali jen dva Otíkovi góly. Výsledkem byly tři remízy s týmy Neratovic, Vinoře a Pragy a celkové 5. místo.

Přesto na tým, který nastoupil ve složení: Otík, Luka, Míša, Láďa, Lukáš, Šimon a Viky ještě čekal hezký okamžik. Fajňáci 2010 turnaj vyhráli a při vyhlášení po krásném proslovu brankáře Honzy darovali své medaile svým mladším kamarádům a tak odjížděl domů každý Vestečák s úsměvem na rtech! Děkujeme!!!

Tento víkend pokračovala naše příprava na Mnichov turnajem 2010 v Dolních Břežanech. Sestavu oproti minulému týdnu vyztužil Filip a Honza a bylo to znát! V prvním zápase jsme zatápěli starším klukům ze Sedlčan, kteří museli po dvou gólech Lukáše dotahovat na remízu. Pak nás čekali holky ze Sparty Praha, proti kterým odehráli kluci asi nejlepší zápas dne a vyhráli díky hattricku Otíka 4:1. I v dalších zápasech kluci pokračovali ve skvělém výkonu, když už neinkasovali ani jediný gól. Loko Vltavín porazili 2:0 a Břežany 5:0. Gólu se dočkal Filip a Luka, ale v souboji o krále střelců se přetahoval Lukáš a Otík. Lukáš nakonec 5 gólů a Otík 6. Jeden ze Sedlčanských se dostal na stejný gólový zisk a tak musel rozhodnout rozstřel, ve kterém tentokrát Otík proti soupeři, který byl o hlavu větší, neuspěl. Vedle již zmíněných byi v sestavě Viky. Dříč týmu, velmi aktivní a pro soupeře nepříjemný. Dále Šimon. Skvělý v obraně, na velkém hřišti přestal naslepo odkopávat míč a měl tak na svědomí plno průnikových přihrávek. A nakonec Luka – jako vždy rychlý, technický, nejvíce odebraných míčů a ze středu hřiště skvělý tvůrce hry. Jelikož Sedlčany ztratili v dalších zápasech body, bylo naše vítězství na turnaji jednoznačné!

Ve stejném duchu nás čekají další 4 týdny a v druhé polovině března přijdou opět nabité turnaje r. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace